Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga – pledoarie pentru participare la vot și o Românie europeană

Deputatul liberal Glad Varga face o pledoarie pentru participare la vot la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru Justiție de duminică. Parlamentarul arată cu degetul înspre PSD, dar vorbește și despre beneficiile incontestabile ale faptului că România face parte din Uniunea Europeană.

Glad Varga – pledoarie pentru participare la vot și o Românie europeană
Comentează 0

Parlamentarul arădean scrie pe Facebook că potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru, cei mai mulți repondenți sunt conștienți de beneficiile Uniunii Europene, însă nu știu concret care sunt acestea.  „Prin votul lor la alegerile europene, cetățenii pot hotărî cine va fi responsabil de propunerea și aplicarea politicilor UE. Cel mai recent sondaj Eurobarometru a arătat că 68% dintre repondenţi au fost de acord că ţara lor a beneficiat de statutul de membru UE, dar au întâmpinat dificultăţi în a enumera beneficiile concrete ale aderării la UE pentru cetăţenii obişnuiţi din întreaga UE. Dacă vrei să afli cum este prezentă Europa în oraşele, municipiile şi regiunile ţării noastre, poţi afla foarte simplu, accesând site-ul: https://www.what-europe-does-for-me.eu/ro/portal/1/0…, scrie Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Șansa unei schimbări reale

Referindu-se la situația din țară, acesta susține că partidul condus de Liviu Dragnea continuă politica dezastruoasă din ultimii doi ani. „Prin retorica antieuropeană şi mitingurile securizate din campania electorală, Partidul Social Democrat nu se dezminte şi continuă practic politica dezastruoasă din ultimii doi ani. PSD este în continuare mai preocupat de acapararea instituţiilor statului în folosul propriu şi de nimicirea statului de drept decât de subiectele de pe agenda europeană, care, de altfel, ar fi trebuit să constituie priorităţi în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului UE de către România”, susține Glad Varga.

Acesta mai spune că duminică este o zi decisivă pentru reafirmarea democrației în România. „Ziua de 26 mai 2019, ziua votului în România pentru alegerile europarlamentare, este un moment decisiv pentru reafirmarea principiilor democratice în ţara noastră. Participarea la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi la referendumul naţional convocat de Preşedintele României ne oferă şansa unei schimbări reale pentru o Românie europeană. Mergeţi la vot! În 26 mai 2019, şi eu votez!”, a încheiat deputatul arădean.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite