Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Președintele Comisiei Europene confirmă nevoia ca România să fie parte din Spaţiul Schengen”

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă a transmis o solicitare Comisiei Europene privind aderarea României la Spațiul Schengen. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a răspuns europarlamentarului român confirmând nevoia ca România să fie parte din  Spaţiul Schengen.

Gheorghe Falcă: „Președintele Comisiei Europene confirmă nevoia ca România să fie parte din Spaţiul Schengen”
Comentează 0

„Doamna Ursula von der Leyen subliniază în răspunsul pe care mi l-a transmis că împărtășește punctul nostru de vedere privind aderarea României la Spațiul Schengen. În fapt, doamna von der Leyen argumentează că actuala situație a României care a reușit să implementeze acqui-ul Schengen, dar nu se bucură de toate beneficiile, trebuie rectificată. De asemenea trebuie spus că prin acest răspuns președintele Comisiei Europene îndeamnă la un dialog politic între toate statele membre din Consiliu care să ducă la un punct de vedere comun și la luarea deciziei privind aderarea României la Spațiul Schengen, astfel încât țara noastră să poată beneficia de toate avantajele care i se cuvin.

Un alt element extrem de important pentru România este menționarea în acest răspuns oficial că se dorește aderarea țării noastre la Spațiul Schengen și eliminarea controalelor de la frontierele cu alte state membre Schengen”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

De menţionat că, la începutul lunii iunie, acesta a semnat un „Manifest pentru Schengen”, prin care se solicita instituțiilor europene să garanteze dreptul României de a face parte din Schengen, fiind o situație care „nu mai poate suferi amânare”.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite