Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă salută discursul președintelui CE din plenul de la Strasbourg

Europarlamentarul PNL/PPE, Gheorghe Falcă salută mesajul transmis din plenul Parlamentului European de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă salută discursul președintelui CE din plenul de la Strasbourg
Comentează 0

„Președintele CE, doamna von der Leyen, a subliniat în discursul susținut despre starea Uniunii Europene, eforturilor continue ale UE de a combate pandemia de Covid-19 și de a stabili o cale de redresare pentru anii următori. Prioritățile președintelui CE, cum ar fi transformarea digitală, reducerea emisiilor de carbon și investițiile în generația viitoare au fost axele principale ale discursului adresat Parlamentului European, în plenul de la Strasbourg.

Aș sublinia aici câteva idei pe care Ursula von der Leyen le-a amintit. Așadar, proiectul NextGenerationEU prin care vom investi atât în redresarea pe termen scurt, cât și în prosperitatea pe termen lung, investițiile mai mult ca niciodată în tehnologia 5G și în comunicații. Dar poate cele mai importante vor fi investițiile în competențele digitale. Această sarcină are nevoie de atenția liderilor și de un dialog structurat la nivel înalt. Răspunsul nostru, ca Parlament European, va trasa o direcție clară atât pentru piețe, cât și pentru investitori.

Nu în ultimul rând, Ursula von der Leyen s-a referit la activitățile europene privind spațiul Schengen și intenția de a stabili noi modalități de a răspunde la agresiuni și migrație ilegală. Unitatea și protejarea frontierelor externe este posibilă doar cu aderarea României în Schengen. Țara noastră gestionează 2.070 de km de frontieră externă a UE, fiind a doua frontieră externă ca lungime în UE. Din lungimea totală a frontierelor 1.877 km sunt frontiere terestre, așadar când vorbim de securizarea frontierelor Uniunii, trebuie să avem în considerare urgența intrării României în Spațiul Schengen!”, a transmis Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite