Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „România primește primii bani prin Mecanismul de redresare și reziliență”

Comisia Europeană a aprobat joi, 15 septembrie, o evaluare preliminară pozitivă a primei cereri de plată a României în valoare de 2,6 miliarde euro, din care 1,8 miliarde euro sub formă de granturi și 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR), instrumentul-cheie aflat în centrul NextGenerationEU.

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „România primește primii bani prin Mecanismul de redresare și reziliență”
Comentează 0

„O veste extraordinară pentru România! Plata de 2,6 miliarde euro aprobată de către Comisia Europeană confirmă eforturile susținute pe care țara noastră le-a făcut la Bruxelles. Proiectele României de reformă și investiții sunt sustenabile și au fost apreciate de către Comisia Europeană. Nu pot decât să apreciez în mod deosebit dedicarea și profesionalismul echipei de la guvernare care a înțeles nevoile prioritare ale României pe plan național și european.

Președinta Ursula von der Leyen a transmis cât se poate de clar că s-au înregistrat progrese suficiente în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, iar România este astfel pregătită să primească o primă plată în cadrul NextGenerationEU. Printre reformele propuse de România și apreciate de Comisia Europeană se numără măsurile de intensificare a luptei împotriva corupției, precum și reforme care vizează reducerea părăsirii timpurii a școlii și etape preliminare importante în reformarea sistemului public de pensii.

Nu doar doamna Ursula von der Leyen a apreciat eforturile României ci și Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor. Acesta a transmis în special felicitări pentru îndeplinirea primelor 21 de jaloane și ținte stabilite în PNRR, subliniind că multe dintre acestea vor contribui la tranziția verde a României.

Odată ce evaluarea Comisiei va fi revizuită și aprobată de statele membre, România urmează să primească granturi și împrumuturi în valoare de 2,6 miliarde euro, care vor contribui la crearea unei economii mai reziliente, cu beneficii considerabile pentru cetățeni și întreprinderi”, a transmis eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE).

Sursa foto: Facebook Gheorghe Falcă

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite