Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL, PPE): „Un comisar european român competent și serios, cu care europarlamentarii noștri să facă echipă bună, e stringent necesar”


Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă (PNL, PPE) susține că rolul Parlamentului European e esențial și pozitiv pentru toți cetățenii Uniunii, chiar dacă acest lucru nu e cunoscut în detaliu de publicul larg. Falcă afirmă, în cadrul unui interviu pe care l-a acordat Jurnal Arădean și Aradon.ro, că mandatul său va căpăta cu atât mai multă greutate, cu cât voi reuși să explice românilor acest rol pozitiv. De asemenea, președintele PNL Arad susține că România are mare nevoie de un comisar european competent și serios, care să facă echipă bună cu europarlamentarii noștri.

Gheorghe Falcă (PNL, PPE): „Un comisar european român competent și serios, cu care europarlamentarii noștri să facă echipă bună, e stringent necesar”
Comentează 1

„Există mai multe componente care, în acest moment, dau importanța actualei legislaturi europene și, implicit, mandatului meu de europarlamentar. Pe de o parte, avem o încărcătură simbolică: la precedentele alegeri europene au participat și votat, ca procent, cei mai mulți cetățeni europeni din 1994 încoace. Acest lucru acordă un mandat popular semnificativ europarlamentarilor aleși și vorbește despre un reviriment al interesului europenilor față de chestiunile comune. Apoi, în România, votul din mai anul acesta are iarăși o încărcătură simbolică. Românii, având o excelentă participare la vot, au transmis în acest fel Europei un semnal de încredere. Apoi, fapt lăudabil, nu au trimis în Parlamentul European extremiști și au arătat clar că singura cale posibilă de dezvoltare a țării este cea europeană”, a declarat Gheorghe Falcă.

În continuare europarlamentarul arădean susține că importanța mandatului său este dată de „implicarea corectă” în votarea noi Comisii Europene și a adoptării bugetului Uniunii Europene pentru următorii șapte ani. „Un comisar european român competent și serios, cu care europarlamentarii noștri să facă echipă bună, e stringent necesar. Iar propunerea noastră, după rușinoasa ratare a PSD, trebuie să fie impecabilă. Apoi, adoptarea bugetului, adică a priorităților de investiții și sprijin pentru diferite domenii economice și zone de dezvoltare, e de uriaș interes pentru România, pentru că avem mare nevoie de fonduri și de sprijin”, a mai spus Gheorghe Falcă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite