Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Comisia Europeană trebuie să intervină rapid pentru reprezentarea echitabilă a României în funcțiile de conducere în cadrul instituțiilor UE”

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă a semnat, alături de 32 de colegi deputați europeni, două scrisori privind accesul cetățenilor români în funcții de conducere în cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Scrisorile au fost transmise președintelui Comisiei Europene, Ursulla von der Leyen, și Serviciului Extern de Acțiune, în speţă lui Josep Borrell.

Gheorghe Falcă: „Comisia Europeană trebuie să intervină rapid pentru reprezentarea echitabilă a României în funcțiile de conducere în cadrul instituțiilor UE”
Comentează 0

„Trebuie să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la lipsa vreunui progres în ceea ce privește remediere dezechilibrului geografic în atribuirea posturilor personalului din cadrul Comisiei Europene, referindu-ne în mod special la cetățenii români. Unele dintre țările care au aderat la Uniunea Europeană după 2004 continuă să fie slab reprezentate în ponderea personalului și conducerii majorității instituțiilor europene. Din păcate, România nu face excepție. În cazul României trebuie să atragem atenția că deși suntem a șasea țară ca mărime din Uniunea Europeană, în ceea ce privește populația, nu există o reprezentare echitabilă a cetățenilor români în funcțiile de conducere din cadrul Comisiei Europene. Această situație ne îngrijorează, deoarece prezintă o deficiență a resurselor umane ale Comisiei, iar o asemenea strategie dăunează atât României cât și Comisiei.

Ne vedem nevoiți să apelă de urgență la conducerea Comisiei Europene pentru a remedia această inechitate în reprezentarea cetățenilor români.

Aceste două scrisori sunt un prim pas, urmând să urmărim îndeaproape măsurile care vor fi luate de Comisie, întrucât reprezentativitatea echitabilă este un factor esențial în performanța Comisiei Europene”, a transmis Gheorghe Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite