Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă: „Consumatorii finali trebuie să plătească prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a prezentat, succint, rezultatele vizitei Ministrului Energiei din România, Virgil Popescu, la Bruxelles. Ministrul a particip la sfârşitul săptămânii trecute, la Consiliul Miniștrilor Energiei, tema principală fiind prețul la energie și măsurile care să vină în sprijinul cetățenilor. 

Falcă: „Consumatorii finali trebuie să plătească prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor”
Comentează 0

„Consiliul Miniștrilor de Energie a dezbătut una dintre cele mai importante teme din acest moment: prețurile la energie în contextul tranziției către energia verde. Domnul Virgil Popescu, ministrul român al energiei, a informat asupra măsurilor adoptate de România la nivel național pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori, mă refer aici în special la consumatorii casnici, IMM, ONG-uri și spitale.

De asemenea, ministrul a evidențiat că pe termen mediu și lung, România susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării și accesul la prețuri accesibile la energie. Pentru România, aceasta înseamnă utilizarea energiei din surse regenerabile, nucleare și gazelor naturale.

A fost lansată și o solicitare către Comisia Europeană pentru a facilita investițiile în gaze naturale și energia nucleară în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel riscăm să afectăm tranziția energetică”, a declarat Gheorghe Falcă, care este implicat direct ca raportor din partea Grupului PPE în propunerea legislativă referitoare la stabilirea unui Fond Social pentru Climă și raportor PPE pentru revizuirea Directivei privind taxarea energiei.

În plus, europarlamentarul arădean a arătat și că România a susținut alături de Franța, Spania, Italia și Grecia, „importanța de a avea o analiză mai atentă la nivel european asupra modului de îmbunătățire a cadrului legislativ al pieței de energie electrică și gaze naturale deoarece consumatorii finali trebuie să plătească prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor”.

„În contextul dezbaterilor privind Pachetul legislativ FIT FOR 55 este foarte important să avem în vedere și dimensiunea socială, dar și efectele asupra gospodăriilor vulnerabile”, a concluzionat Gheorghe Falcă.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite