Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă cere audit la  serviciile deconcentrate și susține că orele conducerii Prefecturii sunt numărate


Liderii PNL Arad au venit astăzi în fața presei, a doua zi după învestirea noului Guvern, pentru a vorbi despre principalele direcții de acțiune în administrația locală și pentru a transmite că se impune un audit la serviciile deconcentrate, pentru a ieși la iveală neregulile petrecute acolo în ultimul timp. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a venit însoțit de Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al organizației județene și președinte al Consiliului Județean Arad; Sergiu Bîlcea, președinte al organizației municipale și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad; Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al organizației municipale și primar al municipiului; Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al organizației municipale și prim-vicepreședinte național al OFL; Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și Ionel Bulbuc, vicepreședinte al organizației municipale și viceprimar.

Gheorghe Falcă cere audit la  serviciile deconcentrate și susține că orele conducerii Prefecturii sunt numărate
Comentează 2

„Vrem să felicităm Guvernul României. Ne bucurăm pentru această schimbare. Vom avea ocazia să avem cât de în curând un comisar european, politica externă să intre din nou în parametri optimi. Evident, ne interesează ca structurile statului să funcționeze în relația directă cu cetățenii, în special ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Interne, ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Justiție”, a declarat Gheorghe Falcă.

„Cu adevărul în fața cetățenilor”

În continuare, acesta a spus că se impune realizarea unui audit la unele servicii deconcentrate, iar referindu-se la conducerea Prefecturii, susține că aceasta are orele numărate. „Vom veni pentru fiecare funcție deconcentrată cu adevărul în fața cetățenilor. Va urma evident, schimbarea prefectului și a subprefectului. Voi solicita să se realizeze un audit, și o să vedeți modul în care domnul Fifor a intervenit în zona Prefecturii, pentru a se realiza anumite retrocedări. Și pe fiecare domeniu o să vă prezentăm să vedeți cum această intituție, din instituție publică a devenit instituție de interes PSD și acolo de interes personal PSD. Am transmis de la această masă un mesaj celor din Poliție. Nu știu cum l-au recepționat, dar știu ce urmează. Să fier clar, vom prezenta modul în care au ținut dosarele primarului de Moneasa, primarului de Bârzava, și vom cere să vedem cinea a dat ordin ca acele dosare să fie blocate, ca acei oameni să fie protejați. Să vedem cum au fost oprite acele dosare. Vom vedea ce face domnul Ciupe, pentru că a avut o familie foarte importantă în Arad, cu soția director adjunct și fiica secretar de stat. Evident vom solicita un audit la Garda de Mediu, să vedem de la angajare, de la modul în care s-a angajat, de la competența pentru angajare pe acest domeniu, până la activitatea Gărzii de Mediu. Același lucru se va întâmpla la Inspectoratul Școlar. Astăzi, știți că nu avem inspector școlar, pentru că aici a fost o luptă în interiorul PSD între echipa Căprar și echipa Fifor. Doamna era cu domnul Fifor. Acolo trebuiau oameni competenți. Doamna avea un anumit calificativ negativ și tot Guvernul României se chinuia să o pună pe doamna Stoenescu, din brațe de la domnul Fifor în brațe la funcția de Inspectoratul Școlar”, susține Gheorghe Falcă, care afirmă că urmează să fie prezentate și date cu privire la numărul profesorilor pontați ca fiind prezenți la școlă, dar participau la diverse activități ale PSD. „Este posibil ca cei de la Textil să ne spună ce negocieri au fost ca elevii de clasa a XII-a care ies la manifestările PSD să fie sprijiniți la Bacalaureat”, a continuat Falcă.

În continuare, acesta și-a îndreptat tunurile înspre ITM, unde susține că au fost dați afară om cu om și au fost făcute angajări aproape om cu om cu carnet politic, și spre ARR. „O să vedeți câte zile a fost domnul Cheșa la lucru, pentru că cineva din ARR a pontat prezența domnului Cheșa. Din ce știu eu a făcut fotografii aproape zilnice, în zilele în care nu era la lucru. Este foarte important să punem pe masă toată activitatea acestor oameni neaveniți în aceste funcții. Apoi am transmis în urmă cu câteva săptămâni Direcției Sanitar Veterinare să oprească angajările de la PSD. Nu le-a oprit. Știm ce trebuie făcut și în această direcție. Apoi vorbim de Inspectoratul Județean de Construcții care la solicitările administrației locale a răspuns negativ, în schimb la cele ale PSD a răspuns pozitiv”, a afirmat Falcă.

Un pas lateral sau un pas în altă parte

Nu a scăpat de reproșuri nici Direcția Silvică, președintele PNL Arad vorbind despre neregulile petrecute aici. „Discuțiile acestea cu pădurarii, în poziții de nesusținere pleacă și de la comportamentul celor de la Direcția Silvică. Eu cred că este și pentru domnul Țigan un moment bun să facă un pas lateral. Dacă nu, va face un pas în altă parte. A proteja pădurile este o obligație de meserie. A colabora cu ocoalele este o obligație de meserie. Este foarte important ca pe principiul transparenței cetățenii să afle tot ceea ce s-a întâmplat în aceste instituții, modul în care au fost politizate. Vom prezenta nivelul de angajare și nivelul de unde a venit persoana respectivă în fiecare instituție, ce rol a avut în structura politică, pentru că Aradul nu a trăit astfel de lucruri în ultimii 20 de ani”, a ținut să menționeze Gheorghe Falcă. Europarlamentarul susține că până la venirea lui Mihai Fifor la Arad a existat un anumit echilibru, însă senatorul PSD a venit cu anumite idei pentru a-și spori influența în cadrul partidului.

De asemenea, președintele PNL a spus că va cere Ministerului de Finanțe, în mod oficial să comunice adevărul „despre cele 16 milioane de euro furate Aradului în 2018.” „Aradul nu a trăit un astfel de asediu niciodată, indiferent de oamenii politici care au guvernat, atât național, cât și local, iar astfel de evenimente nu mai trebuie să se întâmple în municipiul și județul Arad”, a încheiat Gheorghe Falcă.

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite