Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL, PPE): „Ca primar, am lăsat moștenire viitoarei administrații proiecte în valoare de 200 milioane de euro”


Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PPE), președintele PNL Arad, vorbește într-un interviu acordat Jurnal Arădean și Aradon.ro, despre politică, administrație și alegerile locale și parlamentare de anul viitor.  

Gheorghe Falcă (PNL, PPE): „Ca primar, am lăsat moștenire viitoarei administrații proiecte în valoare de 200 milioane de euro”
Comentează 2

„Politica pe care am făcut-o la nivel local și național a fost bazată pe argumentul faptelor. Am condus o administrație liberală care a dezvoltat Aradul, care a performat excelent în oraș și în județ. Totodată, am condus o organizație care a câștigat alegeri, chiar când, la nivelul țării, dreapta se afla în recul puternic. Politica este o artă a compromisului se spune, însă aș adăuga că un compromis se obține prin negociere. Iar când, într-o negociere, pui pe masă argumentul faptelor pozitive și al proiectelor de succes, ai mereu un avantaj. La fel funcționează lucrurile și la nivel european, atunci când discutăm proiecte la nivelul grupului Partidului Popular”, afirmă Falcă. În continuare, președintele PNL Arad susține că în calitate de primar a lăsat viitoarei administrații locale proiecte importante. „Ca primar, am lăsat moștenire viitoarei administrații proiecte în valoare de 200 milioane de euro. Așa se face că, pentru următorii trei ani, investițiile locale vor purta eticheta Gheorghe Falcă. Vorbim de investiții în marele proiect de regenerare urbană, în modernizarea transportului local, în achiziția de tramvaie noi, în modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, în reabilitarea zonei Mărului, vorbim de investiții capitale în învățământul local: reabilitarea colegiilor Economic și Elena Ghiba Birta. Sunt convins că, păstrând administrația deschisă la ideile bune ale arădenilor, viitorul primar va avea succes”, a continuat Falcă. Din punctul său de vedere, principala provocare a viitoarei administrații va fi poate păstrarea ritmului de dezvoltare. Asta, în condițiile în care, spune fostul primar, Aradul are o forță de muncă aproape integral ocupată, cu un raport optim între angajați la stat și la privat, anumite firme aducând muncitori chiar din Ungaria și din Asia. „Focusul trebuie să fie pe economie, cu preocupare continuă pentru mari investiții, de tipul unei posibile fabrici Volkswagen-Škoda”, a ținut să precizeze Falcă.

„Vom avea candidați serioși, cu bună reputație”

Referindu-se la ce se va întâmpla după alegerile locale și parlamentare de anul viitor, președintele PNL Arad a declarat: „Pentru alegerile locale, avem o decizie privind candidatura unei echipe de succes la Primărie: Sergiu Bîlcea primar, cu Călin Bibarț viceprimar. La Consiliul Județean, vom câștiga prin Iustin Cionca. PNL Arad trebuie să rămână una dintre cele mai performante organizații din țară și la viitoarele alegeri parlamentare. Vom avea candidați serioși, cu bună reputație în comunitate, performeri în aria loc de competență, și nu vorbesc în primul rând de competența politică. E deschiderea pe care organizația pe care o conduc a dovedit-o mereu, încercând să aducem alături de noi, în partid, oameni de calitate, buni profesioniști. Cu astfel de candidați și cu un scor bun pe plan local, vom fi desigur o voce de luat în seamă la formarea viitorului guvern, de după parlamentare”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite