Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă delegat la Congresul PPE

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă a fost unul dintre delegații Partidului Național Liberal la Congresul Partidului Popular European, care s-a desfășurat la Zagreb.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă delegat la Congresul PPE
Comentează 1

Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre premiera înregistrată la acest Congres, despre alegerea lui Siegfried Mureșan în funcția de vicepreședinte al PPE, despre forța delegației României și despre direcțiile stabilite în capitala Croației de către popularii europeni. „Am reprezentat Partidul Național Liberal împreună cu președintele PNL și premierul României Ludovic Orban. Au participat șefii de stat și de guvern care aparțin familiei politice creștin-democrate, participând și domnul președinte al României, Klaus Iohannis. Am avut onoarea să votez la acest congres pe noul președinte al Partidului Popular European, domnul Donald Tusk”, a declarat Falcă. Acesta a ținut să menționeze că alegerea polonezului Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, reprezintă o premieră, fiind primul politician care provine din Europa de Est ce a  fost ales să ocupe această poziție. „România are în interiorul acestui partid o poziție importantă, datorită grupului politic pe care-l avem la nivelul Parlamentului European, fiind de fapt a treia delegație, după delegațiile din Germania și din Polonia. De aceea am obținut un post de vicepreședinte în persoana domnului Siegfried Mureșan. Această familie europeană și-a definit, prin rezoluțiile de ieri și de alaltăieri, direcția pentru următorii ani, transmițând și doamnei Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, direcția pentru următorii ani”, a completat europarlamentarul.

Ceea ce este important pentru România este că s-a decis menținerea fondurilor structurale, a fondurilor de coeziune și aproape s-a ajuns la un acord pentru sprijinirea agriculturii.

În încheiere, trebuie spus că europarlamentarul arădean s-a declarat onorat că din 2006 face parte din această familie europeană și că a participat la aproape toate congresele la care s-a votat conducerile PPE.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite