Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Aradul continuă investiţiile în obiectivele culturale finanţate prin fonduri europene”

Investiţiile în instituţiile de cultură continu în Arad. După reabilitarea Palatului Cultural, acum Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad intră în proces de reabilitare.

Gheorghe Falcă: „Aradul continuă investiţiile în obiectivele culturale finanţate prin fonduri europene”
Comentează 0

„Sunt bucuros că obiectivul anunțat atunci când Aradul a candidat pentru titlul ca Capitală Culturală Europeană, acela de a a avea cele două cele mai importante instituții de cultură reabilitate, va fi atins. Atunci când, în mandatul de primar, am decis ca Aradul să candideze pentru Capitală Culturală Europeană am făcut și o promisiune: până în 2021 ne luam angajamentul să investim și să reabilităm Palatul Cultural și Teatrul Clasic. Astăzi s-a predat amplasamentul pentru reabilitarea exteriorului Teatrului Clasic Ioan Slavici, o lucrare cu o durată de 2 ani și care presupune reabilitarea fațadelor exterioare, a curții interioare și înlocuirea integrală a învelitorii existente, precum și înlocuirea iluminatului arhtectural extistent. Toate aceste lucrări cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro sunt finanțate din fonduri europene.

Iată că Aradul, chiar dacă a pierdut bătălia pentru a deveni Capitală Culturală Europeană continuă investițiile pe care și le-a asumat prin acea candidatură”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

În ceea ce privește Palatul Cultural, lucrările ce au vizat reabilitarea acestuia s-au ridicat la 15,8 milioane lei, finanțare din fonduri europene.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite