Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bugetul municipiului, în dezbatere publică: venituri la fel ca în urmă cu zece ani, însă cheltuielile sunt mai mari

Bugetul municipiului a fost supus, ieri, așa cum prevede legea, unei dezbateri publice. Cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, arădenii nu s-au prea înghesuit să vină.

Bugetul municipiului, în dezbatere publică: venituri la fel ca în urmă cu zece ani, însă cheltuielile sunt mai mari
Comentează 0

Aşa cum prevede regulamentul dezbaterii publice, prezentarea Bugetului General de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2019 a fost urmată de două luări de cuvânt. Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad  a propus creşterea subvenţiei la energia termică, iar consilierul independent Marin Lupaş a avut o intervenţie pe tema nivelului de salarizare din Primăria Municipiului Arad. Potrivit reprezentanților Primăriei, propunerile făcute urmează să fie analizate şi s-ar putea regăsi în forma finală a proiectului ce va fi supus votului în şedinţa Consiliului Local Municipal care va avea loc marți.

„Bugetul Aradului din 2019 este cât Bugetul Aradului în 2007 sau 2008.  Efectiv Guvernul PSD ne-a dus în urmă cu zece ani ca nivel de venituri, însă, nu trebuie să uităm că între timp cheltuielile au crescut faţă de acum zece ani. Aţi  văzut cum anul trecut Aradului i-au fost furate 16 milioane de euro, anul acesta 12 milioane de euro. Aţi văzut că avem cele mai mici investiţii din Bugetul local. Dacă nu am avea banii europeni, dacă nu aveam proiectele mari care sunt multianuale, Aradul ar avea o mică parte la nivel de investiţii. Bugetul Aradului a fost diminuat la fel ca bugetele altor oraşe. Gândiţi-vă ce am fi făcut cu încă 28 milioane de euro, bani care anual ar fi mers în infrastructura municipiului, în dezvoltarea economică, în sistemul educaţional”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă la finele dezbaterii publice care a avut loc în Sala Regele Ferdinand din Palatul Administrativ.

         

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite