Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Focar de infecție într-un bloc al unei primării din județ; ce spun autoritățile locale (FOTO)

Un bloc construit în anii  ́70 într-una dintre comunele județului a devenit un adevărat focar de infecție din cauza canalizării. Cel puțin așa susțin o parte dintre localnici, care acuză Primăria că nu ia nici o măsură.

Focar de infecție într-un bloc al unei primării din județ; ce spun autoritățile locale (FOTO)
Comentează 3

Câteva familii din Vărădia de Mureș locuiesc într-un bloc al Primăriei. Potrivit localnicilor acolo nu s-a mai făcut nicio investiție de vreo 30 de ani. Rezultatul se vede cu ochiul liber, după cum vă puteți convinge deschizând galeria foto atașată la sfârșitul articolului. „Acoperișul a mai fost reparat de oameni, dar este distrus. Principala problemă însă e legată de canalizare. Consilier local fiind, de vreo trei ani am atras atenția cu privire la această problemă. După ploaie nu poți să stai în fața blocului din cauza dejecțiilor, a mirosului care emană de la subsol. Toate se adună la subsol, iar când se umple mai vidanjează câteodată. Din cauza a ceea ce se întâmplă acolo, nici la Poștă, nici la un magazin second-hand din apropiere nu se poate folosi toaleta, pentru că ies dejecțiile prin WC atunci plouă”, povestește Viorel Rus, purtătorul de cuvânt al sătenilor nemulțumiți.

Sătenii susțin astfel că sunt puși într-o situație neplăcută din cauză că edilii nu au făcut nimic pentru a rezolva problema. „Am cerut să se ia măsuri. Au fost promisiuni că problema va fi rezolvată, dar nu s-a întâmplat nimic. O soluție ar fi să se facă măcar un decantor mare, unde să se scurgă dejecțiile”, mai spune Rus.

„Nu este un lucru care să se poată rezolva într-o zi”

Contactată telefonic, primarul Crina Miculiț susține că Primăria nu a fost informată cu privire la existența unei probleme la blocul cu pricina. Aceasta recunoaște că este vorba despre un bloc al Primăriei, susține că în cele opt apartamente de acolo locuiesc cel mult cinci persoane care plătesc o chirie modică, undeva în jur de 15-30 de lei pe lună. „La Primărie nu avem niciun fel de sezizare depusă de vreun localnic că ar fi probleme la canalizare. Dacă existau probleme, oamenii ar fi trebuit să facă o sesizare aici. La Poștă și second-hand oamenii își folosesc canalizarea”, a declarat Crina Miculiț. Referindu-se la o posibilă intervenție a Primăriei, aceasta a ținut să precizeze că nu este vorba despre un lucru care să poată rezolva într-o zi. Și nici măcar în trei ani, am spune noi, dacă cele spuse de Viorel Rus se confirmă. „Prima soluție ar fi să oprim apa și să ne ocupăm de ceea ce este acolo. Acest lucru implică bani. Nu se poate rezolva totul într-o zi”, a mai spus Crina Miculiț.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite