Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Remeţan, preşedinte PMP Arad: CCR a admis sesizarea PMP la legea privind statutul aleşilor locali

Curtea Constituţională a României a admis marţi, 18 iulie, sesizarea depusă de PMP în legătură cu unele modificări aduse Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali. Modificările prevedeau ca mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi ar fuziona cu alt partid politic.

Florin Remeţan, preşedinte PMP Arad: CCR a admis sesizarea PMP la legea privind statutul aleşilor locali
Comentează 0

„Acest proiect de lege, care a trecut de Senat în forma pe care noi am contestat-o, a fost promovat de PSD pentru a fura aleşii locali ai partidului nostru. Este vorba despre o manevră abuzivă şi totalitară a PSD, care vizează un singur partid, PMP. Este evident acest fapt ţinând cont că după alegerile din anul 2016, singurul partid care a fuzionat este PMP, care a absorbit UNPR. Acum interesul celor care au promovat legea a fost să-şi asigure aleşi locali dintre cei care, deşi au aprobat în unanimitate fuziunea cu PMP, se vede că s-au răzgândit şi caută să plece din partid cu adeziuni cu tot, fapt care, aşa cum a asigurat preşedintele PMP, Eugen Tomac, nu va fi acceptat de noi”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

În urma deciziei de marţi a CCR, proiectul de lege contestat se va întoarce în Parlament pentru ca prevederile considerate neconstituţionale să fie puse în acord cu hotărârea adoptată de Curte.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite