Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Profile în câteva „linii”: FLORIN REMEȚAN

Nereușind să-i găsesc CV-ul, întreb un important ziarist din presa arădeană despre studiile lui FLORIN REMEȚAN și aflu că „nu prea are studii”. Cum nicicând nu consider suficientă doar o singură informație, „sap adânc” și reușesc să-i obțin „pe surse” CV-ul. Și, surpriză! A finalizat licența, trecând prin susținerea unor examene de diferență de la „fără frecvență”, la „cursuri de zi”, Facultatea de științe economice, Universitatea de Vest din Timișoara, iar Masteratul în științe administrative l-a susținut la prestigioasa instituție de învățământ superior din București - SNSPA. Surpriza continuă. A susținut doctoratul în științe economice la Universitatea de Vest din Timișoara, avându-l coordonator pe actualul rector, prof.univ. dr. Marilen Pirtea. Prezint întâia dată pe larg studiile unui arădean implicat în politică de peste 20 de ani, deoarece sunt aproape necunoscute.

Profile în câteva „linii”: FLORIN REMEȚAN
Comentează 0

În discuția telefonică cu FLORIN REMEȚAN îi solicit o explicație și îmi răspunde cu seninătate că „nu are nevoie de CV”, deoarece, în prezent, este FERMIER, având o gospodărie țărănească închegată (găini, iepuri, cai, vaci, oi) și „nu s-a dezrădăcinat niciodată de sat”, realizând la Căpâlnaș, „domeniul REMEȚAN”. Îi reamintesc că este, de asemenea, președintele organizație județene PMP, partid pe care l-a construit „de la zero.”

Despre FLORIN REMEȚAN se spune că este un traseist politic, trecând prin mai multe partide și chiar de la stânga eșichierului politic la dreapta acestuia. FLORIN REMEȚAN îmi relatează, pe larg, chiar cu amănunte, pe care le urmăresc cu dificultate, că trecerea de la un partid la altul a fost determinată de traiectoria partidului, prin fuziune sau inițiative de grup și nu a fost determinată de opțiunea sa spre schimbare. Astfel, de la PARTIDUL SOCIALIST al MUNCII, condus de Ilie Verdeț, ajunge la PARTIDUL SOCIALIST (Mohora), care a fuzionat cu PSDR (Cunescu), partid, care, în alianță cu PDSR și PUR, câștiga alegerile în anul 2000. Apoi prin fuziunea PSDR cu PDSR, rezultă PSD, în cadrul căruia, FLORIN REMEȚAN ajunge vicepreședinte al filialei din Arad, în anul 2002, președinte fiind regretatul DOREL POPA. Dar Florin REMEȚAN îl urmează apoi, în anul 2012, pe MIRCEA GEOANĂ și partidul său, PRO DEMO. Trebuie să recunoaștem că este un drum politic sinuos, dar întotdeauna „de stânga”, care i-a adus satisfacția de a fi fost SUBPREFECT al JUDEȚULUI ARAD (de trei ori), dar, probabil, i-a adus multe decepții personale, din moment ce, în anul 2010, hotărăște să renunțe la politică. Având deja „microbul” politicii, „nu stă pe tușă” decât 2 ani, angajându-se, în anul 2014, să construiască un partid nou, „partidul lui Băsescu”, un partid de „centru dreapta”, asumându-și astfel,  preceptul, evident cinic, al fostului președinte al României,  că „în politică trebuie să faci ce trebuie, nu ceea ce îți place”.

Iată, deci, o viață, în politică! FLORIN REMEȚAN îmi mărturisește că a intrat în politică „ca să ajute oamenii” și dă mai multe exemple, între care și reușita de a aduce prin strădanii politice personale Podul de peste Mureș de la Săvârșin și introducerea gazului la Spitalul Matern din Arad. Îl cred pe cuvânt, pentru că FLORIN REMEȚAN nu s-a îmbogățit din politică, rămânând un OM MODEST, CREDINCIOS, EMPATIC față de nevoile oamenilor. Desigur a avut deziluzii și cred că și el, însuși, a creat altora nemulțumiri, lipsindu-i, din punctul meu de vedere, poate greșesc, „tăria opiniunilor”, ca să-l citez pe Conu Iancu, forța „de a se bate” pentru principiile generoase afirmate, în varii împrejurări, arătându-și, uneori „FIREA” POETICĂ și EMOȚIONALĂ. Orfan de ambii părinți de la 2 ani, crescut de bunici, rămas „singur pe lume”, asumându-și „viața chinuită”, precum însuși mărturisește, a trecut cu TENACITATE și CURAJ, prin multe încercări, reușind MICI, dar NU SPECTACULOASE IZBÂNZI,  privind însă în urmă, „sine ira et studio”, cu același optimism, niciodată atenuat. Este mândru de cei doi băieți ai săi, unul student la Londra, celălalt la Politehnica din Timișoara și speră să încheie, prin vânzare, actuala „misie” de fermier.

Am reținut opiniile exprimate de importanți ziariști arădeni, pe care le transcriem, ca atare, dezvăluind posibile „felii” ale personalității lui FLORIN REMEȚAN: „este plângăcios, mereu nemulțumit de ceea ce i se întâmplă; întotdeauna curtenitor și sprijinit de femei”; cu toate că a fost subprefect de 3 ori, dar scurte perioade de timp, se raportează mereu la această funcție”; este credincios, dar, în general lipsit de fermitate și tenacitate; „este un om bun, cam necăjit și fără „fumuri”.                                                                      

Iar în final, tradiționala urare de SUCCES, în continuare.

         Lizica Mihuț

P.S.  Deoarece NU DORIM să ne implicăm, chiar indirect, în campania electorală, „PROFILELE”, numai din zona politicului, se încheie deocamdată, fără a renunța însă, la ideea de a le continua. MULȚUMIRI TUTUROR PENTRU MIILE DE VIZUALIZĂRI, precum și pentru numeroasele opinii, exprimate public sau „în privat”, care mă determină să cred că acest demers jurnalistic, corect și asumat, este necesar într-un ARAD, minat, adesea, de ORGOLII și IMPOSTURĂ.

Articole asemanatoare