Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filiala de la Arad - remarcată de preşedintele Doru Dinu Glăvan în raportul prezentat în cadrul Adunării Generale a UZPR

Reprezentanţii jurnaliştilor din toată ţara, care fac parte din singura organizaţie profesională reprezentativă, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), s-au întâlnit ieri online, în cadrul Adunării Generale. Din partea Filialei „Ioan Slavici” Arad au participat, conform normei de reprezentare, preşedintele Vasile Filip, vicepreşedintele Lavinia Betea şi cunoscutul jurnalist Vasile Zărăndan (Sărăndan), colegul nostru de la ARQ.

Filiala de la Arad - remarcată de preşedintele Doru Dinu Glăvan în raportul prezentat în cadrul Adunării Generale a UZPR
Comentează 0

Preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, fiind de asemenea prezentate rapoarte ale Comisiei de Atestare Profesională, Juriului de onoare, disciplină şi arbitraj, Comisiei de cenzori, dar şi programul de activităţi pentru anul 2021.

Un an plin

În raportul de activitate pe care l-a prezentat, Doru Dinu Glăvan a remarcat Filiala „Ioan Slavici Arad”.  „Prima parte a anului 2020 a însemnat o puternică legătură între conducerea Uniunii și membrii din filialele teritoriale din țară și din jurul graniței. Președintele organizației, având mereu alături colegi din conducere sau organisme de conducere, sau Secretariatul administrativ, a avut întâlniri deosebit de importante în zona de Est a țării, la Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Bacău, Roman, Iași, Botoșani și Suceava. Au avut loc întâlniri în zona de Sud și Centrală, la Craiova, Giurgiu, Slobozia, Ploiești, Câmpina, Brașov. Traseul național a continuat în zona Centrală, la Tg. Mureș, Bistrița, Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Tg Jiu. Nu a fost omisă zona de Vest și nord-vestică, cu întâlniri la Reșița, Timișoara, Arad, Oradea, Satu Mare și Baia Mare. Pe acest traseu au fost întâlniri la Pancevo și în zona Maramureșului istoric, cu jurnaliștii de etnie română din Serbia și Ucraina, cooptați în cadrul Uniunii noastre”, se arată în raportul prezentat de Doru Dinu Glăvan. În continuare, acesta a vorbit despre întâlnirile cu ziariştii la care a participat anul trecut, una dintre acestea având loc la Arad, despre lansările de carte la care a participat şi parteneriatele încheiate de filiale pentru ca aceste lansări să poată avea loc: „În cele mai multe dintre filialele noastre  au continuat lansările editoriale, autorii cărților prezentate fiind membri marcanți ai Uniunii noastre. De subliniat, toate aceste evenimente au fost organizate grație existenței unor parteneriate încheiate de filialele noastre cu instituții de cultură din localitățile respective. Exemplele sunt numeroase și citarea acestora nu ar putea cuprinde chiar totalitatea lor: filialele din Ploiești, Bacău, Arad, Târgoviște, Constanța, Galați, Olt, Caraș-Severin, mai ales că multe dintre demersurile pentru realizarea acestor modalități de cooperare sunt în curs de dezvoltare.”

Din ce în ce mai mulţi membri

Doru Dinu Glăvan a mai vorbit despre Balul ziariştilor, organizat anul trecut în februarie, înainte de pandemie, Premiile UZPR pe 2019 „Acta non verba”, Premiile „EMINESCU ZIARISTUL”, Adunarea Generală şi de Alegeri de anul trecut, care a avut loc în două părţi, prima parte online, iar cea de a doua în prezenţa delegaţilor.

„În încheierea prezentului raport trebuie menționat necondiționat aportul adus de către puținii salariați ai Uniunii, care pe tot parcursul anului au depus un efort remarcabil, deseori peste puterile personale, dar dedicați sarcinilor de serviciu, cu sentimentul datoriei împlinite. Acest lucru, se resimte în prezent și contribuie nemijlocit la dezvoltarea organizației, astfel că numărul colegilor de breaslă care doresc să facă parte din Uniune este tot mai mare, datorită  numeroaselor evenimente organizate, dar și  încrederii crescânde în UZPR”, a încheiat Doru Dinu Glăvan.

 

 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite