Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doru Dinu Glăvan a fost reales președinte al UZPR; Aradul a avut trei reprezentanți la Adunarea Generală desfășurată la București (FOTO)

Grădina de vară a Teatrului „Constantin Tănase” din București a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, sesiunea a II-a a Adunării Generale a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Cu acest prilej, Doru Dinu Glăvan a fost reales în unanimitate în funcția de președinte al Uniunii.

Filiala „Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști a fost reprezentată la Adunarea Generală de Vasile Filip, în calitate de președinte, vicepreședintele Lavinia Betea și Vasile Sărăndan (Zărăndan).

Doru Dinu Glăvan a fost reales președinte al UZPR; Aradul a avut trei reprezentanți la Adunarea Generală desfășurată la București (FOTO)
Comentează 0

Referindu-se la candidatura lui Doru Dinu Glăvan pentru cel de al treilea mandat de președinte, George Coandă, senior al Ordinului Ziariștilor, președinte al Juriului de onoare, disciplină și arbitraj al UZPR a ținut să puncteze: „UZPR a avut realizări remarcabile în acești ultimi ani și de aceea considerăm că este oportun să continuăm în aceeași formulă.”

După alegerea președintelui, au fost aleși și membrii celorlalte organisme de conducere: Consiliul Director, Comisia de atestare profesională și Comisia de cenzori. Astfel, Consiliul Director este format din Nicolae Băciuț, Mădălina Corina Diaconu, Claudius Dociu,  Daniela Gîfu, Iuliana Gorea Costin, Roxana Istudor, Miron Manega, Răzvan Onesa, Sorin Stanciu, Gheorghe Văduva, Cornel Cepariu, Mihai Milca și Mircea Pospai.

Componența celorlalte organisme de conducere a UZPR a rămas neschimbată, cu excepția trecerii la conducerea Comisiei de atestare profesională a jurnalistului Dan Constantin, odată cu numirea ca vicepreședinte a lui Sorin Stanciu, alături de Roxana Istudor.

Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a aprobat în unanimitate ca filialele să țină alegeri pentru conducere la fiecare patru ani, continuarea eforturilor pentru legiferarea zilei de 28 iunie ca Zi a Ziaristului Român, inițierea unor site-uri de profil, sub egida UZPR și constituirea unui Consiliu Consultativ, format din șefii de filiale.

În încheiere mai trebuie spus că Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, derulată în mod statutar, în numele jurnaliștilor care fac parte din cea mai mare organizație de breaslă din România, a aprobat în totalitate programul pentru viitorii patru ani al președintelui Doru Dinu Glăvan, care, alături de noua sa echipă, și-a propus și a prezentat colegilor din țară un program ambițios, care continuă realizări remarcabile și care a fost votat de reprezentanții tuturor membrilor UZPR.

Foto: Vasile de Zărand

Galerie foto (108)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite