Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă: ANAF a descins la hotelul în care erau cazați jucătorii de la Cupa Davis. ”Nu înțeleg urgența!”

Primarul  Gheorghe Falcă a criticat, astăzi, un control care ar fi fost derulat de către inspectorii ANAF Antifraudă la hotelul în care erau cazați jucătorii și invitații de la Cupa Davis, între care Ilie Năstase, control care ar fi avut loc cu două ore înainte de meciul României cu Slovenia.

Falcă: ANAF a descins la hotelul în care erau cazați jucătorii de la Cupa Davis. ”Nu înțeleg urgența!”
Comentează 0

Falcă a declarat, într-o conferință de presă, că este ”dezamăgit de atitudinea ANAF”, care ar fi efectuat un control la hotelul în care erau cazați jucătorii și invitații de la Cupa Davis chiar înainte de meciul lui Marius Copil, afirmând că nu înțelege urgența acțiunii.

”Am fost onorați că în Arad s-a desfășurat Cupa Davis (...) dar există și un regret, acela că înainte de primul meci, vineri, hotelul în care tinerii noștri sportivi se pregăteau a intrat sub controlul ANAF-ului (...) N-am să înţeleg urgenţa când acolo era vorba despre echipa României. Sentimental, atunci când joacă echipa naţională în orice sport, cred că întreaga naţiune, întreaga energie trebuie dusă în zona pozitivă. Nu cred că e normal să coboare jucătorii pe lângă agenţii ANAF. Nu cred că atunci când ar trebui să le ofere condiţii optime jucătorilor, angajaţii de acolo trebuie să se ocupe de ANAF. Este regretabil”, a declarat Falcă.

Primarul a spus că nu are nimic de reproșat acestor acțiuni ale ANAF, dar că inspectorii au ales momentul nepotrivit.

”Cu două ore înainte de primul meci au venit două mașini cu agenți. Era momentul în care se derulau niște proceduri legate de alimentaţie, de odihnă, pe care jucătorii trebuie să le respecte.  Cum să le transmiţi energie pozitivă când intră ANAF-ul acolo?”, a adăugat Falcă.

Edilul și-a exprimat speranța că acest control nu a fost o comandă politică, afirmând că PSD nu a susținut, la nivel local, organizarea competiției.

”Sper să fi fost un control al normalității, și nu unul solicitat de anumiți oameni, pentru că PSD nu a fost de acord cu realizarea la Arad a Cupei Davis. Mai mult, un domn senator PSD ne-a și solicitat raportul de cheltuieli, pe care îl vom prezenta. Cred că ar fi fost cel mai urât lucru ca acel control să fi fost dirijat de către oameni politici”, a declarat primarul.

Un martor a declarat că Ilie Năstase, care a fost în hotel când au sosit inspectorii,  le-a reproșat acestora momentul ales pentru control.

Reprezentanții ANAF Antifraudă nu au comentat, deocamdată, afirmațiile lui Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite