Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Experiment social, proiectul arădean la care participă voluntari din zece ţări ale lumii!

Experiment social, proiectul arădean la care participă voluntari din zece ţări ale lumii!
Comentează 0

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad împreună cu cei de la Asociaţia Educatio au prezentat proiectul Experiment Social, din cadrul Programului Tineret în acţiune, Serviciul European de Voluntariat (EVS), proiect la care participă voluntari din nu mai puţin de zece ţări.

„În contextul socio-economic de la nivel mondial, respectiv criza acută a locurilor de muncă în special pentru tineri, posibilităţile reduse de angajare în randul acestora datorită cerinţelor pieţei, acest proiect se adresează tinerilor având vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Aceşti tineri sunt şomeri de peste 12 luni consecutive şi au o situaţie materială precară sau provin din medii sărace cu venituri sub 50% din salariul mediu stabilit la nivelul economiei din ţara de provenienţă. Proiectul oferă tinerilor proveniţi din medii şi culturi foarte diferite un amplu cadru de cooperare, schimb de experienţă şi bune practici, în special în aria dialogului dintre generaţii, implicând în acelaşi timp diversitatea ca resursă de învăţare. Au fost incluse în acest proiect 10 ţări de pe trei continente: Iordania, Algeria, Egipt, Estonia, Letonia, Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Polonia şi sperăm să avem până la finalizarea proiectului voluntari din toate aceste ţări”, spune Adrian Hristescu, de la Asociaţia Educaţio, unul dintre coordonatorii proiectului alături de Sorin Mocuţa de la DDAC.

La lansarea proiectului a particpat şi Erika Stark, directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad. „Am considerat din capul locului că acest proiect este unul de tipul win-win, întrucât în ceea ce-i priveşte pe beneficiarii noştri, respectiv persoanele vârstnice care frecventează centrele de zi unde voluntarii EVS îşi vor desfaşura activitatea, sperăm să stimulăm nevoia acestora de a se reintegra în comunitate şi de a interacţiona cu persoane aparţinand altor grupe de vârstă, nevoia de a se simţi utili în comunitate şi de a dărui din experienţa de viata acumulată, nevoia de a înţelege mai bine noile realitaţi europene, precum şi nevoia de a se implica în activităţi sportive sau outdoor, adaptate nevoii fiecăruia”, spune Erika Stark. Directorul DAC mai speră ca timpul pe care aceşti voluntari îl petrec în Arad, în România, să le fie de ajuns să vadă frumuseţile, tradiţile şi oamenii din această parte de lume iar când vor vorbi despre noi să o facă la modul cel mai frumos.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite