Vremea Romania, Arad 17°C

Stiri Arad

”Experiment social” în Arad, cu voluntari străini din șapte țări

”Experiment social” în Arad, cu voluntari străini din șapte țări
Comentează 0

Mai mulți voluntari străini care au fost găzduiți în Arad în cadrul proiectului ”Experiment Social” și-au încheiat activitățile desfășurate timp de doi ani, începând din 2013.

Este vorba de 19 volunari din Iordania, Algeria, Egipt, Spania, Portugalia, Italia şi Polonia, care au desfășurat activități sub coordonarea Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară (DDAC) Arad, ei fiind găzduiți de Asociația Educatio.

„Ce inseamna sa faci voluntariat? Sa ajuti, sa schimbi, sa te implici, sa crezi! Si sa inveti! Mai presus de toate, asta urmareste Serviciul European de Voluntariat (SEV) – serviciu prin care tinerii pot face stagii de voluntariat intr-o alta tara din Uniunea Europeana, din vecinatatea UE sau intr-o alta tara partenera din lume. Pot ajuta, pot schimba si se pot implica intr-o alta comunitate, invatand, in acelasi timp, multe lucruri despre o alta cultura si despre ei insisi”,  a declarat directorul DDAC Arad, Oana Pârvulescu.

În cadrul proiectului s-a promovat implicarea, toleranta intre tineri, diversitatea si credinta ca poti schimba lucrurile, oriunde ai fi.

”Serviciul European de Voluntariat reprezinta o experienta unica in viata unui tanar care doreste sa-si imbogateasca propria cultura, sa cunoasca alti oameni si, in acest timp, sa faca ceea ce ii place”, a declarat președintele Asociației Educatio, Draia Cătălin.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au avut un efect pozitiv de dezvoltare personală atât pentru voluntarii prezenți în stagiu, cât și pentru cei cu care aceștia au interacționat la activități.

Proiectul ”Experiment Social” a fost finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

Partenerii proiectului sunt: DDAC Arad, Asociația Educatio, Scambieuropei – Italia, ProAtlantico Associacao Juvenil  - Portugalia, Youth Achievement for  Development and Innovation – Iordania, Association Culturelle Arts Sans - Frontieres – Algeria, Better World Foundation – NGO – Egipt, Fundacja Mobilni Polacy - Polonia și Asociacion Juvenil Intercambia -  Spania.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite