Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Exerciţiu de teren pentru managementul ariilor naturale protejate şi a peisajului X-PARC ARAD-

Exerciţiu de teren pentru managementul ariilor naturale protejate şi a peisajului X-PARC ARAD-
Comentează 0

”EXCAsociația Pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei, „EXCELSIOR” din Arad, în cadrul proiectului ”Dezvoltarea unui Centru Transfrontalier de Resurse pentru Arii Protejate”, X-PARC, cod proiect HURO/1101/187/1.3.1, a organizat astăzi 29.08.2015, în parteneriat cu Asociația Educatio din Arad, un exercițiu de teren pentru managementul ariilor naturale protejate și a peisajului.

Exercițiul s-a desfășurat cu participarea unui număr de voluntari din cadrul Asociatiei Educatio, organizație custode a sitului Natura 2000 ROSCI0325 Munții Metaliferi și a specialiștilor de la Asociația Excelsior, pentru a realiza un transfer de informație și schimb de experiență cu privire la gestiunea ariilor naturale protejate, în special a siturilor Natura 2000.

Au fost vizitate Cetatea Șoimoș, atât pentru a exemplifica importanța moștenirii culturale pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, cât și pentru a obține o imagine de perspectivă asupra defileului râului Mureș. Au fost expuse și discutate măsuri pentru conservarea ariilor protejate și a peisajului, impactul activităților umane asupra peisajului, speciilor și habitatelor.

A fost vizitat și situl Natura 2000 ROSCI0370 Râul Mureș între Lipova și Păuliș, unde au fost identificate o serie de probleme privind conservarea speciilor și habitatelor. A fost discutată problema speciilor invazive, cu impact major în special în luncile râurilor, care funcționează ca și coridoare ecologice.

Pe viitor, se vor organiza prin intermediul X-PARC Arad și alte acțiuni similare, care au ca scop dezvoltarea instituțională a organizațiilor neguvernamentale de mediu implicate în gestiunea ariilor naturale protejate.

Conținutul acestui comunicat nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite