Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Efectele ninsorii. 14 localităţi din patru judeţe sunt nealimentate cu energie electrică. Nu există drumuri închise

Paisprezece localităţi din patru judeţe - Argeş, Olt, Tulcea şi Vrancea - sunt nealimentate cu energie electrică, luni dimineaţă, când 22 de judeţe se află sub avertizări cod galben de ninsori, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Efectele ninsorii. 14 localităţi din patru judeţe sunt nealimentate cu energie electrică. Nu există drumuri închise
Comentează 0

Luni dimineaţă, 3.167 de consumatori din 14 localităţi din judeţele Argeş, Olt, Tulcea şi Vrancea sunt nealimentaţi cu nergie electrică, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 14 echipe de intervenţie.

Ministerul Afacerilor Interne mai anunţă că nu sunt raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi nici nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj.

În cursul zilei de luni, sunt pregătiţi să acţioneze peste 13.000 de angajaţi ai MAI - 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi şi 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenţie.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei, iar carosabilul este la negru, în timp ce pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu) şi se circulă în condiţii de iarnă.

La acest moment nu sunt înregistrate situaţii de persoane rămase înzăpezite sau la care accesul să nu fie posibil din cauza condiţiilor meteorologice, adaugă sursa citată.

Cursurile din trei şcoli din judeţul Tulcea, suspendate

Cursurile din trei şcoli au fost suspendate, în special din cauza lipsei energiei electrice, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Lucica Popişcă.

"Am decis suspendarea cursurilor susţinute la şcoala generală din Izvoarele, din cauză că încă de joi sălile de curs nu au fost încălzite, iar elevii riscau să se îmbolnăvească. La unitatea şcolară din satul M. Kogălniceanu, dimineaţă nu era curent, iar la şcoala din CA Rosetti s-au înregistrat probleme la centrala termică şi la mijlocul de transport pentru elevi, astfel că şi în aceste două unităţi de învăţământ cursurile au fost luni suspendate", a menţionat Lucica Popişcă.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite