Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Localitatea arădeană Aluniș, lăsată fără curent la o simplă bătaie de vânt. Reprezentanții ENEL ridică din umeri

Localitatea arădeană Aluniș, lăsată fără curent la o simplă bătaie de vânt. Reprezentanții ENEL ridică din umeri
Comentează 2

Localitatea arădeană Aluniș (aparținătoare de comuna Frumușeni) este afectată de desele întreruperi de curent.

De fiecare dată când este vreme rea și vântul suflă cu putere strada principală din localitate rămâne fără curent. Conform declarațiilor primarului comunei Frumușeni, Reginald Andronic, situația persistă de câțiva ani. "De fiecare dată când bate vântul mai puternic apar aceste probleme care afectează o stradă întreagă. De fapt, este vorba despre niște defecțiuni care apar la stația trafo a ENEL-ului. Aceasta ar trebui reparată pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", ne spune Reginald Andronic.

Mai mult, primarul susține că a făcut nenumărate demersuri la ENEL, atât la Arad, cât și la Timișoara, însă prolema este nerezolvată de multă vreme. Acum, localnicii din Aluniș au făcut reclamații la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor de unde așteaptă o rezolvare. "Am făcut sesizări pentru ca cei de la ENEL să vină și să își repare stația trafo din comună, însă până acum nu s-a întâmplat nimic. Situația este una foarte neplăcută pentru oameni, dar cei de la ENEL nu au dat niciun răspuns concret și nici nu au venit să resolve problema", mai spune Reginald Andronic, primarul comunei Frumușeni.

 

 

 

Replica ENEL

 

În legatură cu materialul publicat în cotidianul dvs., în data de 11.02.2016 ,,  Localitatea arădeană Aluniș, lăsată fără curent la o simplă bătaie de vânt. Reprezentanții ENEL ridică din umeri ”, dorim să vă informăm:

În perioada 01.01 – 08.02.2016 în evidenţele Enel Distribuţie Banat nu au fost înregistrate incidente sau deranjamente majore care să afecteze alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din localitatea Aluniş.

În localitatea Aluniş, Enel Distribuţie Banat a executat în anul 2015 lucrări de modernizare, revizii şi reparații la rețeaua electrică. Aceste lucrări au constat în efectuarea de revizii tehnice la posturile de transformare, înlocuiri de izolatori, branşamente precum şi diverse componente de reţea pentru a reduce durata unei pene de curent, în cazul în care apare un defect pe liniile respective. Au fost realizate şi o serie de toaletări ale arborilor, pentru crearea şi menţinerea distanţei de apropiere faţă de liniile aeriene de medie / joasă tensiune astfel încât să fie reduse incidentele în care copaci sau crengi cad, în timpul fenomenelor meteo periculoase, pe liniile electrice şi produc întreruperea în alimentare a consumatorilor din zona.

Mai mult, anul acesta vor continua aceste lucrări de modernizare, revizii şi reparații la rețeaua electrică de medie şi joasă tensiune înlocuind rețeaua electrică în anumite porțiuni, acolo unde au fost identificate defecte de către personalul nostru, în urma inspecțiilor pe liniile electrice din zonă. 

Aceste lucrări nu pot fi, însă, efectuate în condiţii de siguranţă pentru consumatori şi pentru personalul care le execută, fără întreruperea alimentării cu energie electrică. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente aduse clienților noştri de aceste lucrări şi îi asigurăm de întreaga noastră mobilizare pentru a finaliza acest proiect în cel mai scurt timp posibil, astfel încât locuitorii din localitatea Aluniş să poată beneficia de o calitate mai bună a serviciului pe care îl oferim.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide