Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Factura de curent electric se schimbă de la anul. Cum va arăta aceasta

Factura de curent electric se schimbă de la anul. Cum va arăta aceasta
Comentează 1

Începând din 2016, factura de curent va arăta diferit. Aceasta va avea o primă pagină care va conţine doar elementele esenţiale. Astfel că, informaţiile care vor apărea pe factură vor fi referitoare la consum, preţ kwh, furnizor totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente şi telefonul de la relatii cu clienţii.

Potrivit reprezentanţilor ANRE, noul model de factură a fost adus la cunoştinţa furnizorilor, cărora li s-au lăsat la dispoziţie câteva luni pentru a-şi modifica soft-urile de creare ale documentelor, scrie economica.net.

"Noul model de factură de energie electrică are o primă pagină relativ simplă, în care sunt definite părţile, elementele de identificare pentru relaţia contractuală, cantitatea fizică consumată curent şi factura, cât plăteşte omul pe perioada facturată, având în spate detalii „pe care oricine le poate utiliza în înţelegerea unor lucruri pe care forma simplificată nu le dă", după cum spune Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE.

Mai nou, energia consumată  va fi comparată nu doar cu perioada anterioară, ci şi cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Consumatorii trebuie să aibă acces la informaţii clare şi inteligibile cu privire la drepturile lor, susţin reprezentanţii Autorităţii.
Citește continuarea
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite