Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

E oficial! Avem EPIDEMIE de gripă în România. Ministrul Sănătății: Nu trebuie să ne panicăm!

Bilanțul negru al gripei crește alarmant! ”S-a înregistrat a treia săptămâna epidemică”, a anunțat Ministerul Sănătății. 

E oficial! Avem EPIDEMIE de gripă în România. Ministrul Sănătății: Nu trebuie să ne panicăm!
Comentează 0

Ministrul Sănătății a primit raportul de la Institutul Național de Sănătate Publică: Oficial, în România, s-a înregistrat a treia săptămână epidemică consecutivă. 

”S-a constatat epidemie”, a declarat ministrul Sănătăți. 

Printre măsurile anunțate de Sorina Pintea se numără interzicea vizitelor în spitalele din România pe secțiile cu riscuri crescute. De asemenea, pentru populație, ministrul Sănătății spune că nu este cazul să ne panicăm.

”Recomandăm consultarea medicului de familie la primele simptome asemănătoare gripei, precum și izolarea voluntară a persoanelor care prezintă aceste simptome”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Numărul infecțiilor virale a avansat peste așteptări a treia săptămână la rând, mai afirmă Sorina Pintea.

”Deși marți seată aveam o parte din datele, acestea nu au fost concludente pentru că nu nu toate spitalele au trimis raportările. Am refăcut statisticile și s-a constatat a treia săptămână epidemică”, a spus ministrul. 

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei-Balș, spune că igiene este sfântă. ”Apa și săpunul sunt sfinte. Este bine să purtăm măștile de protecție, însă acestea trebuie puse corect, peste nas. Respectați regulile de igienă”, a completat acesta.

Sorina Pintea mai spune că Inspectoratele Școlare pot decide dacă consideră că este necesar suspendarea cursurilor.

”Slavă Domnului că vine vacanța”, a completat Adrian Streinu-Cercel, adăugând că copiii nu trebuie duși în mall și trebuie evitate zonele aglomerate.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite