Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doar câteva zile până la declararea unei epidemii de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 38

Ședință de urgență la Ministerul Sănătății. Sorina Pintea i-a chemat pe responsabilii din domeniu pentru a vedea ce măsuri trebuie luate în condițiile în care România este la un pas de epidemia de gripă. 

Doar câteva zile până la declararea unei epidemii de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 38
Comentează 0

UPDATE: Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 38, informează vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele trei cazuri, confirmate cu virus gripal A, aveau condiţii medicale preexistente.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre o femeie în vârstă de 33 de ani, din judeţul Dâmboviţa, nevaccinată antigripal, şi de doi bărbaţi - unul de 54 de ani, din judeţul Olt, la care antecedentele vaccinale nu sunt cunoscute, şi un altul de 66 de ani, din judeţul Giurgiu, care era nevaccinat împotriva gripei. 

”În acest moment, măsurile care s-au impus la nivel național contra gripei sunt cele luate în cazul unei epidemii, tocmai pentru a preîntâmpina o creștere masivă a cazurilor de îmbolnăvire”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că este absolut necesar ca fiecare persoană să aibă reguli de igienă stricte, pentru a scădea cât se poate de mult riscul de îmbolnăviri.

”Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie", a declarat Sorina Pintea.

Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat, potrivit unui anunt facut de Ministerul Sanatatii. Conform raportarilor INSP, saptamana 14-20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia.

Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa, transmite MS.

Numarul deceselor provocate de gripa creste de la o zi la alta. Bilantul a ajuns la 35 de romani care au murit de cand a inceput sezonul virozelor respiratorii.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite