Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Astăzi se decide dacă avem epidemie de gripă! Au murit deja 47 de români

Bilanțul negru al gripei crește alarmant! Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că numărul deceselor a ajuns la 47. Printre victime se află și un bebeluș de 11 luni.

Astăzi se decide dacă avem epidemie de gripă! Au murit deja 47 de români
Comentează 0

Până acum, de la începutul sezonului rece, au murit 47 de oameni.

Cele mai recente decese sunt următoarele:

- trei femei, două din Timiș și una din jud. Constanța

- un bebeluș de 11 luni, din Timiș

- o femeie de 87 de ani, din Iasi

- un bărbat de 49 de ani, din Brăila

- un bărbat de 93 de ani, din Bucureşti

- un bărbat de 40 de ani, din Giurgiu, confirmat tot cu virus gripal de tip A

Factorii decizionali au anunțat că vor suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal, dar școlile vor rămâne deschise.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite