Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După aproape 57 de ANI, în careul de aşi al Cupei României: UTA - FC U Craiova 1948 1-0

Deşi în Campionat luptă pentru evitarea retrogradării, în Cupa României UTA se dovedeşte a fi o echipă de succes, calificându-se după aproape 57 de ani în careul de aşi al competiţiei.

Bătrâna Doamnă a înfruntat în această seară, pe Arena Francisc Neuman, FC U Craiova 1948, pe care a învins-o cu 1-0, în urma unui gol înscris în prima repriză de basarabeanul Postolachi. În următoarea fază a competiţiei, echipa Aradului va juca pe 26 aprilie, la Sibiu sau Cluj, împotriva câştigătoarei dintre Hermannstadt şi Universitatea Cluj.

După aproape 57 de ANI, în careul de aşi al Cupei României: UTA - FC U Craiova 1948 1-0
Comentează 0

Partida de astăzi a început cu un moment de reculegere în memoria  lui Nicolae Bara, fostul patron al UTA-ei, şi a fostului fostbalist arădean Geza Dodean, tatăl Danei Dodean, care a şi dat lovitura de începere.

La câteva minute de la începerea jocului, arbitrul a fost obligat să oprească partida, din cauza fumului provocat de torţe şi fumigene, dar în cele din urmă acest eveniment avea să fie de bun augur pentru formaţia arădeană. Elevii lui Laszlo Balint aveau să înscrie încă din minutul 16, când Ubbink trimite o pasă la întâlnire pentru Postolachi, basarabeanul se strecoară în stil de mare atacant printre fundaşii juveţilor şi înscrie fără emoţii din interiorul careului printre picioarele lui Gurău. Replica oltenilor vine în minutul următor. Jibril trimite spre poartă, Kutcher respinge în fața, Albu încearcă să profite şi trage cu sete, însă Batha este la post. În minutul 23, Ganea deviază pe spate spre Duarte, acesta îşi încercă norocul şi trage la poartă, dar Kucher apără. Bătrâna Doamnă are la rândul său două ocazii, în minutele 31 şi 45. În minutul 31, Vukcevic centrează, Șteau reia cu capul, dar pe langă poarta oltenilor, iar în minutul 45, Cascini îl deschide pe Milosevic, atacantul scapă spre poartă, însă şutul nu este de natură să pună mari probleme. În prima repriză ar mai fi de remarcat o fază petrecută în minutul 45+4, când centralul Horaţiu Feşnic refuză să-i dea al doilea galben şi implicit roşu lui Asamoah, după o intrarea urâtă la Batha.

UTA păstrează rezultatul şi merge mai departe

În repriza secundă UTA face pasul înapoi, fiind mulţumită de rezultat, dar cu toate acestea primele două ocazii îi aparţin. În minutul 46, Postolachi trage din întoarcere, de la marginea careului, însă Gurău este la post şi reţine în doi timpi. În minutul 47, este rândul lui Ubbink Ubbink să tragă la poartă, dar tot fără succes. Craiovenii dau replica în minutul 57, când Mascarenhas centrează şi Ganea trimite cu capul în braţele lui Kucher. În minutul 72 însă, Paul Anton, nou introdus pe tere, şutează tare din afara careului, dar portarul oltenilor respinge. Un minut mai târziu, oaspeţii se află la un pas de egalare. Bauza trage din 25 de metri, Anton este pe traiectoria balonului şi respinge în corner. Lovitura de colţ este executată de Bahassa, Huyghebaert reia cu capul din marginea careului mic, mingea cade pe tranversală și iese în afara terenului de joc. Arădenii au la rândul lor două ocazii, în minutele 89 şi 90, prin Benga, care reia din foarfecă o centrare venită de la Roger Jr. şi Otele, care nu reuşeşte să fructifice o pasă excelentă venită de la Rareş Pop şi partida se termină cu scorul de 1-0 pentru UTA, care se califică în semifinalele Cupei României.

Echipele trimise pe teren

Dar să vedem care au fost echipele trimise pe teren de cei doi principali, Laszlo Balint, respectiv Nicolo Napoli.

UTA: Kucher - Vukcevic, Chindriș (Hoxhallari), Benga, Roger Jr. - Batha, Cascini (P. Anton) – Postolachi (Otele), Ubbink, Șteau (R. Pop) – Milosevic (Keşeru); Pe bancă: Balauru - R. Benzar, Abeid, Hoxhallari, Anton, Otele, R. Pop, Barbosa, Keșeru.

FC U Craiova 1948: Gurău - R. Negru, Duarte, Henriques, Huyghebaert - D. Albu, Asamoah - G. Ganea (Sidibe), Jibril (Chiţu), Mascarenhas – Blănuță (Bahassa); Pe bancă: R. Popa - Ciobanu, Zanfir, Marquet, Sidibe, Bahassa, Giovanni, Bauza, Chițu.

Partida a fost condusă la centru de Horaţiu Feşnic, ajutat la cele două tuşe de Alexandru Cerei şi Mihai Marica, arbitru de rezervă fiind Iulian Călin, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Szabolcs Kovasc şi Ferencz Tunyogi. De menţionat că observator de arbitri a fost Octavian Şovre iar delegat de joc, Dragoş Ionescu.

Sursa foto: Facebook UTA Arad

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite