Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şi totuşi, Bătrâna Doamnă: elevii lui Laszlo Balint câştigă după cinci luni de secetă; UTA – FC Botoşani 3-1 (FOTO)

10 septembrie 2022 a fost ziua în care UTA a câştigat ultimul meci din campionat. Era un meci disputat la Botoşani, în compania adversarei de astăzi, după care arădenii s-au întors acasă victorioşi cu 2-1. A fost nevoie să treacă cinci luni şi o zi, pentru ca Bătrâna Doamnă să câştige din nou, tot în faţa Botoşaniului, o echipă care venea astăzi la Arad pe cai mari, având în vedere ultimele rezultate obţinute. Pentru ei însă, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la... Arad.

În urma unei prime reprize care s-a ridicat mult peste ceea ce putem vedea în Superliga, urmată de o repriză secundă în care UTA a jucat foarte pragmatic, Bătrâna Doamnă reuşte să oprească seria neagră şi să obţină în sfârşit o victorie, marcând de trei ori şi încasând un singur gol.

Cu 23 de puncte, arădenii rămân pe poziţia a 15-a a clasamentului, la şase lungimi de ultima clasată, FC Mioveni, dar sunt numai la un punct de U Cluj, echipa care ocupă poziţia a 14-a a clasamentului, ultima care duce la baraj.

Şi totuşi, Bătrâna Doamnă: elevii lui Laszlo Balint câştigă după cinci luni de secetă; UTA – FC Botoşani 3-1 (FOTO)
Comentează 0

După 14 meciuri fără victorie, elevii lui Laszlo Balint îşi aduc aminte că au un blazon de apărat şi că joacă acasă, pe Arena Francisc Neuman, aşa că încep mai bine, au iniţiativa, iar acest lucru se materializează rapid. Dacă în minutul 2 tânărul Rareş Pop se află la un pas de gol, scăpând singur cu portarul oaspeţilor, dar nu nimereşte cadrul porţii, în minutul 3, centralul Bogdan Dumitrache dictează penalty ca urmare a henţului făcut în suprafaţa de pedeapsă de Şeroni. Asta, în condiţiile în care spre deosebire de unele meciuri disputate în deplasare de UTA, de data aceasta sistemul VAR funcţionează... Lovitura de pedeapsă este transformată de Milosevici, care îl execută cu sânge rece pe Pap.  Arădenii continuă să aibă iniţiativa şi marchează din nou în minutul 11. Rareş Pop pătrunde pe stânga beneficiind de o pasă bună primită de la Paul Anton, îi trimite lui Milosevici în 6 metri, iar muntenegreanul înscrie din nou. UTA mai are o ocazie de a înscrie în minutul 16, prin Erico, care trimite cu capul peste poartă, iar prin minutul 25 începe să cedeze teren, astfel încât în minutul 28, oaspeţii înscriu prin Dragu, în condiţiile în care Balauru se poziţionează greşit. Din fericire însă pentru noi, golul este anulat pentru ofsaid, după intervenţia arbitrilor din Camera VAR. Zece minute mai târziu însă, Mihai Roman scapă singur cu Balauru, care de data aceasta nu mai poate fi salvat de VAR. Era 2-1. UTA însă nu se lasă, iar compartimentul ofensiv îşi face încă o dată datoria, în minutul 45+2. Ubbink îl vede foarte bine pe Rareş Pop, îi pasează, iar juniorul câştigă duelul cu Mboko şi înscrie la colţul lung, astfel încât echipa intră la pauză cu un avantaj de 3-1.

La conservarea rezultatului

În repriza secundă, Bătrâna Doamnă joacă pentru conservarea rezultatului, iar acest lucru se vede, actul secund fiind mult mai puţin spectaculos în comparaţie cu primul. În minutul 51 ar fi de remarcat o acţiune începută de Ubbink, care îi pasează lui Milosevic, care scapă însă mintea în afara terenului. În minutele 54 şi 55, Botoşaniul are două ocazii prin Ivanov şi Dican, iar în minutul 61, Milosevic trage peste poarta lui Pap. În rest, până la final ar mai fi de remarcat intrarea lui Otele, în minutul 74, care l-a schimbat pe Postolachi, nigerianul fiind introdus din nou în echipă după scandalul transferului la CFR Cluj.

Ei au fost actorii de astăzi

În cele ce urmează, vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Laszlo Balint, respectiv Flavius Stoican.

UTA: Balauru – Benzar, Erico (Chindriş), Benga, Abeid (Barbosa) – Batha, Anton – R. Pop (Marrone), Ubbink (Hoxhallari) - Postolachi (Otele), Milosevic. Rezerve: Mociu – Vukcevic, Hoxhallari, Chindriș, Marrone, Otele, Keseru, Stahl, Barbosa.  

FC Botoșani: Ed. Pap – Mboko (Patache), A. Șeroni, Mutumbo, A. Țigănașu – A. Ivanov (Florescu), V. Dican – A. Dragu (Golofca), C. Zabou (Pinson), S. Mailat (Cioiu) – Mihai Roman. Rezerve: Ducan, Patache, Sadiku, E. David, Cioiu, Florescu, Pinson, Golofca, Camara.

Partida a fost condusă la centru de  Bogdan Dumitrache, ajutat la cele două tuşe de Ferencz Tunyogi şi Mircea Orbuleț, arbitru de rezervă fiind Viorel Flueran, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Rareș Vidican şi Ciprian Danșa. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost: fostul tuşier Nicolae Grigorescu (FRF) şi arădeanul Ioan Bogdan (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (43)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite