Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După 16 ANI, NAȚIONALA își câștigă grupa de calificare: ROMÂNIA – ELVEȚIA 1-0

Victorie importantă pentru echipa națională: România a învins Elveția cu 1-0 pe Arena Națională în fața a 50.000 de spectatori și își câștigă grupa de calificare pentru Euro 2024, la 16 ani de la ultima calificare de pe primul loc. Cu 22 de puncte din zece partide jucate, Naționala a obținut dreptul de a fii în urna a II-a valorică pentru tragerea la sorți pentru Europeanul din Germania.

De remarcat că spre deosebire de partida din 20 iunie de la Lucerna, când selecționata Țării Cantoanelor ne-a dominat copios, a condus cu 2-0, iar noi am egala cu noroc pe final de partidă, de data aceasta echipa noastră a stat mai bine pe teren și chiar dacă a fost pe alocuri dominată, a reușit până la urmă să preia inițiativa, să înscrie și să obțină mai mult decât punctul de care avea nevoie pentru a câștiga grupa.

După 16 ANI, NAȚIONALA își câștigă grupa de calificare: ROMÂNIA – ELVEȚIA 1-0
Comentează 0

În prima repriză, România are o situație bună de a înscrie în minutul 17, când Florinel Coman centrează, Moruțan încearcă o execuție spectaculoasă, dar mingea este respinsă de oaspeți. Echipa noastră mai are ocazii prin Cicâldău (minutul 20), Stanciu (minutul 34) și Coman (minutul 40), în timp ce elvețienii au avut posesia și au avut ocazii prin Okafor (minutul 18), Ndoye (minutul 26).

La cinci minute după debutul reprizei secunde, Alibec dă elvețienilor LOVITURA DE GRAȚIE, reușind să deschidă scorul pe Arena Națională, după o fază ceas reușită de elevii lui Eduard Iordănescu. Coman trimite pentru Stanciu care centrează, Moruțan recentrează cu capul, iar Alibec este la locul potrivit și înscrie din gura din porții.

În minutul 55, Coman este busculat în careul advers, cade, dar centralul se face că nu vede. Echipa noastră mai are o ocazie prin Bancu (minutul 58), în timp ce Elveția ar fi putut înscrie prin Okafor (minutul 59 și 61), Xhaka (minutul 82), dar și înainte de fluierul final, însă fostul portar al UTA-ei intervine decisiv, iar România încheie grupa neînvinsă.

În cele ce urmează vă prezentăm jucătorii pe care s-a bazat în această seară selecționerul Eduard Iordănescu: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău (R.Marin), M. Marin, Stanciu (Olaru) – Moruțan (Hagi), Alibec (Pușcaș), Coman (Drăguș).

Rezerve: Niță, Radu - Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Tănase.

Sursa foto: captură video as.ro

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite