Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Directorul DSP răbufneşte după o zi de foc: „Vrem să mulțumim celor nevaccinați pentru aceste momente minunate alături de colegi, pe care nu o să le uităm toată viața”

Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (n.r. în centrul imaginii) a răbufnit, ieri, pe Facebook, după o zi de foc, cu un număr de pacienţi depistaţi cu COVID-19 dublu faţă de ziua anterioară, cu 19 copii pozitivi şi 11 clase care vor face ore online. În finalul postării, acesta a ţinut „să mulţumească” arădenilor nevaccinaţi pentru aceste „momente de neuitat”.

Directorul DSP răbufneşte după o zi de foc: „Vrem să mulțumim celor nevaccinați pentru aceste momente minunate alături de colegi, pe care nu o să le uităm toată viața”
Comentează 15

„Zi de foc la DSP Arad, pozitivi 118, dublu cât ieri, internati 116, ATI 12, anchete care se fac non-stop, mii de telefoane care sună și nu ai cum să răspunzi la toate ca și instituție este pur și simplu imposibil pentru colegi...dar pt noi parcă este o melodie.. îți sună telefonul în minte și când e liniște și nu sună nimic. Până la această oră, pe ce o să raportăm mâine  s-au înregistrat încă 75 de cazuri pozitive. Vedem până dimineață  la cât o să ajungem cu raportarea. 19 copii pozitivi, 11 clase suspendate, 5 profesori pozitivi zeci de părinți speriați care sună non-stop.. ședință la spital să vedem cum naiba să mai facem față cu sistemul acesta care este plin și de pacienți noncovid, videoconferință cu MS, raportari peste raportări peste raportări adrese care vin și pleacă, vama cu probleme , centrele de carantină la maxim ocupate și căutăm soluții într-o epuizare psihică continuă și vrem să mulțumim celor nevaccinați pentru aceste momente minunate alături de colegi, pe care nu o să le uităm toată viața”, a scris pe Facebook Horea Timiş.

37 de paturi în plus pentru bolnavii cu COVID-19

În aceeaşi ordine de idei vă reamintim că tot ieri, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au decis suplimentarea cu 37 a numărului de paturi destinat pacienţilor cu coronavirus, semn că situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta.

„Astăzi (n.r. ieri), pe secțiile COVID-19 avem internați 105 pacienți cu infecție SARS CoV-2 și mai avem doar șase paturi libere. Pentru a asigura suficiente paturi, în eventualitatea creșterii numărului de pacienți, am decis astăzi să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal,  în secție Covid-19. Aici sunt disponibile 37 de paturi și există circuite medicale separate pentru ca pacienții pozitivi Sars CoV-2 să nu se intersecteze cu pacienții care suferă de alte afecțiuni medicale”, a declarat Florina Ionescu, manager interimar al SCJU Arad.

Sursa Foto: Facebook Horea Timiş

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite