Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Niciun arădean pe listele de aşteptare pentru vaccin; peste 21.500 de doze aşteaptă să fie folosite; ce spune Horea Timiş, directorul DSP

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns într-un punct în care nu mai există liste de aşteptare, însă numărul celor care doresc să se imunizeze este tot mai mic de la o zi la alta. Potrivit platformei vaccinare-covid.gov.ro, la nivelul judeţului Arad sunt disponibile nu mai puţin de 21.594 doze de vaccin, dintre care 15.248 Pfiser, 5.512 Moderna şi 834 Astra Zeneka, vaccinul Johnson&Johnson nemaifiind pe stoc. În ceea ce priveşte listele de aşteptare, acestea sunt goale, astfel încât toţi cei care vor să se vaccineze o pot face foarte rapid.

Niciun arădean pe listele de aşteptare pentru vaccin; peste 21.500 de doze aşteaptă să fie folosite; ce spune Horea Timiş, directorul DSP
Comentează 0

În plus, mai trebuie spus că autorităţile locale au organizat tot felul de acţiuni pentru a impulsiona campania de vaccinare, cum ar fi centrul drive thru din parcarea Remarkt, un maraton al vaccinării atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, dar şi echipe care îi vaccinează la domiciliu pe arădenii ce solicită acest lucru.

Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad ţine să reamintească că pericolul nu a trecut. „Este important să înțelegem că nu a trecut această pandemie și virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală, nevacinată. Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Carantinarea localitatilor in toamnă o să fie din nou o certitudine. Atunci mulți își vor aminti ce frumoasă a fost această vară. Vaccinarea nu este doar o intenție, este si un proces de educație care trebuie susținut și explicat. Oamenii trebuie informați și asta este o responsabilitate începând de la autorități, culte și fiecare instituție în parte”, scrie pe Facebook Horea Timiş.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite