Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dintr-o extremă în alta: Parlamentul irakian ar putea introduce pedeapsa cu moartea pentru relaţiile homosexuale

Dacă în lumea „progresistă” unde cultura „woke” face ravagii, nu îţi trebuie recomandare mai bună decât să fii membru al comunităţii LGTBQ++++, în Irak s-ar putea să fie introdusă pedeapsa cu moartea pentru relaţiile homosexuale, semn că trăim într-o lume nebună, pentru care nu mai există cale de mijloc.

Parlamentul irakian ia în considerare o lege care ar putea merge până la pedeapsa cu moartea pentru relaţiile homosexuale, un proiect considerat „periculos" de ONG-uri şi membrii acestei comunităţi victimă a violenţelor comise „cu deplină impunitate", scrie stiripesurse, care citează AFP.
 

Dintr-o extremă în alta: Parlamentul irakian ar putea introduce pedeapsa cu moartea pentru relaţiile homosexuale
Comentează 0

Irakul, care în prezent nu are nicio lege privind homosexualitatea, foloseşte codul penal din 1969 pentru a condamna persoanele LGBT+, bazându-se pe un articol care prevede "detenţie pe viaţă sau mai mulţi ani de închisoare" pentru sodomie, conform agerpres.

Societatea irakiană, tribală şi conservatoare, nu vede cu ochi buni homosexualitatea. Iar comunitatea mică LGBT+ din Irak este o ţintă frecventă a "răpirilor, violurilor, torturii şi crimelor" de către grupuri armate care se bucură de "impunitate", a menţionat Human Rights Watch (HRW) într-un raport publicat în 2022.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: economist.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite