Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două drone americane s-au prăbușit în Irak și Turcia

Două drone americane s-au prăbușit în Irak și Turcia
Comentează 0

Aviația militară americană a pierdut recent două drone Predator în Irak și în Turcia în incidente separate, potrivit declarației făcute miercuri de un responsabil militar pentru AFP, citată de Agerpres.

Dronele de atac Predator pot fi echipate cu arme puternice, dar autoritățile nu au precizat dacă cele două aparate erau înarmate în momentele incidentelor. Primul incident a survenit în 16 octombrie, când un pilot a 'pierdut semnalul aparatului său, care s-a prăbușit la sud-est de Bagdad', a precizat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Poliția irakiană a găsit drona și a remis-o americanilor. Nimeni nu a fost rănit.

Trei zile mai târziu, un alt Predator a căzut în sudul Turciei, a explicat Warren, presa locală precizând că acesta a căzut în regiunea Hatay.'Aparatul a cunoscut o defecțiune mecanică. Air Force a continuat să-l controleze și l-a îndreptat spre o zonă nepopulată', a spus colonelul.

Și acest Predator a fost restituit autorităților americane. Ambele incidente sunt în prezent în atenția anchetatorilor.SUA se află în fruntea unei coaliții alcătuite din vreo 60 de țări care bombardează ținte ale grupului jihadist Statul Islamic în Siria și în Irak.Turcia permite americanilor să-i utilizeze baza aeriană de la Incirlik, în sudul țării, pentru a lansa aceste atacuri.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite