Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DEZASTRUL BREXIT. Sfârșitul lui May? Conservatorii, la un pas de a-și ucide propriul guvern

Conservatorii au strâns cele 48 de scrisori necesare pentru a declanșa un vot de neîncredere în Theresa May, anunță surse citate de Reuters. Partidul Conservator este divizat acum între cei care susțin acordul lui May cu UE, tot mai puțini, și cei care critică acest plan, dorind în același timp un nou premier.

DEZASTRUL BREXIT. Sfârșitul lui May? Conservatorii, la un pas de a-și ucide propriul guvern
Comentează 0

Un deznodământ așteptat încă de joi a ajuns vineri aproape de realitate: surse Reuters anunță că cele 48 de scrisori necesare pentru declanșarea unui vot de neîncredere în premierul Theresa May au fost strânse.

Mai multe publicații au confirmat în același timp că liderii majorității conservatoare au fost chemați din circumscripții la Londra, semn că un eveniment major este aproape.

Potrivit regulilor Partidului Conservator, May poate fi demisă dacă 158 din cei 315 parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

Chiar dacă supraviețuiește acestei lovituri, May trebuie să treacă acordul cu UE, contestat din toate părțile, prin parlament.  

Ziua de miercuri a fost una dezastruoasă pentru Theresa May, care a pierdut patru miniștri, inclusiv pe cel pentru Brexit, nemulțumiți de acordul propus de premier pentru ieșirea din UE. În vreme ce opoziția conservatoare se coagulează pentru a o înlătura pe May, în care nu mai au încredere, sondajele arată că majoritatea cetățenilor vor o schimbare și mai drastică de direcție.

Concret, mjoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor rămânerea ţării în Uniunea Europeană şi sunt favorabili organizării unui nou referendum pe această temă. Cel puțin așa arată un sondaj Sky Data organizat la comanda postului Sky News.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite