Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Despăgubiri cerute în instanţă pentru şpaga dată doctorilor de la spital; ce soluţie au pronunţat judecătorii

Judecătorii Judecătoriei Cornetu şi ai Curţii de Apel Bucureşti s-au confruntat cu o cerere inedită. Rudele unui motociclist mort într-un accident rutier au cerut, printre altele, ca firma de asigurări să fie obligată să le achite şpaga plătită la spital, scrie adevarul.ro.
 

Despăgubiri cerute în instanţă pentru şpaga dată doctorilor de la spital; ce soluţie au pronunţat judecătorii
Comentează 0

Într-un proces de ucidere în culpă în care a fost judecat un şofer care a provocat un accident, rudele victimei au cerut mai multe despăgubiri materiale şi morale.  La capitolul despăgubiri materiale rudele motociclistului au cerut ca societatea la care era asigurat şoferul care a provocat accidentul să fie obligată să achite şi suma de 1.400 de lei plătită cu titlul „şpagă spital”. Detaliul reiese din sentinţa pronunţată recent de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul de ucidere din culpă în care şoferul care a provocat accidentul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii au arătat însă că firma de asigurări nu poate fi obligată să achite şpaga  plătită la spital. „Este evident ca instanta nu poate acorda vreo sumă de bani reprezentând «şpagă spital» ,sumă cheltuită în mod nelegal şi care ar putea face obiectul infracţiunii de dare de mită”, a decis instanţa, care a luat în calcul doar sumele care pot fi dovedite cu documente fiscale. 

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: Poliţia Română via adevarul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite