Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DERBY adevărat: UTA-Rapid 2-2, într-o atmosferă incendiară (FOTO)

A fost un derby adevărat, în această seară, pe Arena Francisc Neuman. UTA şi Rapid au terminat la egalitate, partida desfăşurată în această seară, după ce fiecare dintre combatante şi-au adjudecat câte o repriză.
 

De remarcat atmosfera incendiară de pe stadion, meciul jucându-se cu casa închisă şi că lui Laszlo Balint i-au ieşit din nou schimbările, golurile Bătrânei Doamne fiind marcate, pe finalul reprizei secunde de nou intraţii Hora şi Liviu Antal.

DERBY adevărat: UTA-Rapid 2-2, într-o atmosferă incendiară (FOTO)
Comentează 0

Deşi a început mai bine prima repriză, David Miculescu ratând încă din minutul 4 o ocazie importantă, după ce scapă în careu, primeşte o pasă şi şutează la firul ierbii, portarul Moldovan fiind nevoit să respingă cu piciorul, UTA a încasat două goluri de la Alex Albu, fostul său jucător. În minutul 16, în urma unui corner, Albu reia în plasă cu capul, de lângă apărătorii UTA-ei care au fost cam aerieni. Patru minute mai târziu, acelaşi Albu trimite o centrare de lângă linia de fund, iar Vorobjovas deviază în propria poartă. În minutul 27, Albu se află la un pas de hattrick. Încearcă un lob, dar mingea este respinsă de data aceasta de Iacob. În minutul 30, Carnat bifează o nouă ocazie pentru oaspeţi, dar nu nimereşte cadrul porţii. UTA încearcă totuşi să reducă din handicap, dar reuşeşte doar să dea o replică palidă. În minutul 37, centrarea lui Ubbink este respinsă de Săpunaru, în minutul 39, Passaglia trage peste poarta lui Moldovan, un minut mai târziu un contraatac purtat de Roger se stinge după ce Săpunaru se interpune între brazilian şi Dangubic, iar în minutul 44, Dangubic reia din alunecare o centrare venită de la Shliakov, dar trimite pe lângă poartă.

UTA îşi revine în repriza secundă şi o câştigă

Bătrâna Doamnă se întoarce de la cabine total schimbată. Domină autoritar repriza secundă şi reuşeşte să înscrie de două ori, prin Hora şi Antal, în minutele 82 şi 85. Primul marchează Hora, dintr-o lovitură de pedeapsă pe care tot el a obţinut-o, iar Antal egalează trei minute mai târziu, dintr-o centrare primită pe jos de la Roger, finalizând din careul mic.

Încă din primele două minute ale reprizei a doua, se simţea că golul pluteşte în aer. Benga reia din vole în minutul 51, dar nu nimereşte poarta, lovitura de cap a lui Hora este respinsă în minutul 53 de Horaţiu Moldovan, patru minute mai târziu reia din nou cu capul, Moldovan nu mai poate face nimic, dar de data aceasta loveşte transversala, iar în minutul 60, Ubbink trage pe poartă din lovitură liberă, dar Moldovan respinge în corner.

Per ansamblu, putem spune că dacă Rapidul a câştigat prima repriză, UTA s-a impus clar în cea de-a doua, şi ar fi putut să înscrie şi cel de al treilea gol, dacă partida ar fi fost prelungită ceva mai mult de trei minute, cât a fost prelungită de centralul Călin Iulian.

Echipele de start

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise în teren de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Mihai Iosif.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevici (Tomozei), Erico, Benga, Șliakov – Passaglia (Hora), Vorobjovas - Ubbink, Miculescu (Isac), Roger – Dangubic (Antal);

Rezerve: Balauru, Tomozei, Fl. Ilie, Medimorec, Bustea, Isac, Antal, Hora, Mercioiu.

Rapid: H. Moldovan – Goge (R. Moise), Dandea, Săpunaru, Morais - Carnat, Crepulja, Albu, Sefer (Pănoiu) – Hlistei (Stahl), Ad. Bălan (Marzouk);

Rezerve: Drăghia, Marzouk, R. Ilie, Stahl, Pănoiu, Alami, R. Moise, Florica, Dr. Grigore.

Arbitri: Călin Iulian – centru, Vladimir Urzică şi Daniel Mitruţi – tuşieri, Marius Omuț – rezervă.

Observatori: Ioan Onicaș – FRF; Romulus Chihaia – FRF.

„Principal” suspendat

În încheiere, mai trebuie spus că Rapidul este una dintre echipele care apelează la un subterfugiu pentru că „principalul” nu are licenţă PRO. Astfel, antrenorul giuleştenilor apare în acte ca fiind Adrian Matei. De altfel, Mihai Iosif a şi fost suspendat astăzi două etape, din cauză că a încălcat regulamentele, dând indicaţii de pe bancă.

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (49)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite