Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Delegație a UVVG, în vizită de lucru în China

Obiectivul principal al deplasării constă în colaborarea cu instituții medicale din țara gazdă

Delegație a UVVG, în vizită de lucru în China
Comentează 0

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a efectuat o vizită de lucru la universitățile și spitalele din Hangzhou, China, pentru a discuta potențialele colaborări în domeniul medical.

Unul dintre principalele subiecte abordate cu omologii de la Zhejiang Chinese Medical University a fost dezvoltarea și consolidarea Centrului de Medicină Tradițională Chineză (TCM) existent în cadrul UVVG. În acest sens, a fost discutată posibilitatea extinderii programelor de studiu și cercetare în domeniul TCM, inclusiv organizarea de cursuri online dedicate studenților UVVG.

Vizita la Hangzhou Medical College a deschis noi oportunități de colaborare în domeniul medical și prin programul Erasmus+ pentru promovarea comunicării între studenți și profesori, respectiv cooperarea prin stagii de practică și programe de schimb de studenți.

De asemenea, a fost discutată înființarea unei alianțe internaționale a spitalelor pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, cercetării științifice și altor domenii conexe.

Colaborarea cu Spitalul Popular al Provinciei Zhejiang, clasat AAA+ în China, promite să aducă beneficii semnificative în ceea ce privește schimbul de cunoștințe și practici medicale de vârf. „Acest spital este recunoscut pentru nivelul său extrem de ridicat de tehnologie și profesionalism, precum și pentru interesul său în stabilirea de relații internaționale și colaborare în diverse domenii medicale. Cu ocazia vizitei reprezentanților UVVG, s-a decis semnarea protocolului de colaborare între cele două instituții, principalele departamente vizate fiind cele de chirurgie robotică, telemedicină, geriatrie și medicină de urgență”, afirmă conf. univ. dr. Antoanela Naaji, director  al Departamentului de Relații Internaționale al UVVG.

„Această vizită a consolidat legăturile dintre UVVG și instituțiile medicale de prestigiu din China, deschizând noi oportunități pentru colaborare și schimb de experiență în domeniul medical. Prin colaborarea întărită și extinsă cu universitățile și spitalele din China, UVVG își întărește angajamentul față de dezvoltarea continuă a acestui domeniu. De asemenea, aceste parteneriate vor facilita schimbul de cunoștințe și practici medicale de vârf, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și pregătirii viitorilor profesioniști în domeniul medical”, a conchis prof. univ. dr. Vanda Stan, director al Centrului de Medicină Tradițională Chineză al UVVG.

Vizita delegației arădene în Asia a consolidat colaborarea demarată cu succes de prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, dezvoltarea relațiilor internaționale și implementarea de noi programe, regăsindu-se între principalele obiective ale dumneaei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite