Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizii contradictorii în cazul elevelor care l-au filmat pe profesorul de religie ”indecent”

Noi controverse în cazul profesorului de religie, care ar fi făcut gesturi obscene în clasă. Ministrul Educației susține că profesorul din Copșa Mică a avut un comportament inadecvat, dar și că elevele au greșit când l-au filmat. Însă directoarea instituției le scapă pe fete de pedeapsă. Deși au fost sancționate cu mustrare și scăderea notei la purtare, școala a decis să le aplice sancțiunile elevelor doar după finalizarea anchetei Poliției. 

Decizii contradictorii în cazul elevelor care l-au filmat pe profesorul de religie ”indecent”
Comentează 0

O zi plină pentru autoritățile din domeniul Educației, care au luat două decizii contradictorii în cazul profesorului de religie, acuzat că a făcut gesturi obscene în clasă și care a fost filmat.

Mai întâi, Ministerul Educației s-a pronunțat pentru pedepsirea elevelor care au filmat profesorul. Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Educației admite că profesorul de religie de la Liceul Tehnologic din Copșa Mică a avut un comportament inadecvat la clasă. Totuși, elevele au greșit și ele când l-au filmat, pentru că regulamentul școlii interzice acest lucru.

”Trauma episodului indecent poate să existe la eleve, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat și apoi au și făcut publice imaginile. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuției cu diriginta. (...) Atât reprezentantul elevilor în Consiliul Clasei, cât și reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație, au propus sancționarea elevelor, susțin oficialii din Ministerul Educației”, a spus ministerul.

Motiv pentru care sancțiunea dictată de liceu a rămas în picioare. Fetele au primit o mustrare, dar și scăderea notei la purtare.

În mai puțin de trei ore vin, însă, alte precizări din partea autorităților. De data aceasta, comunicatul e trimis de conducerea Liceului Tehnologic ,,Nicolae Teclu" din Copșa Mică.

"La solicitarea ministrului Educaţiei Naţionale, domnul Valentin Popa, Consiliul de Administraţie al Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică va lua în considerare suspendarea sancţiunilor stabilite pentu elevele implicate în incident, până la finalizarea anchetei efectuate de organele abilitate, care vizează pe fostul profesor de religie al şcolii", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de liceu. Mai mult, elevele vor merge la consiliere psihologică.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite