Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pastorul care ar fi acostat eleve, cercetat pentru tentativă de lipsire de libertate

Pastorul care a fost audiat, miercuri, după ce câteva eleve de nouă ani s-au plâns că au fost acostate în fața școlii, este cercetat în stare de libertate. La confruntările de la Poliție, fetele l-au recunoscut pe bărbat.

Pastorul care ar fi acostat eleve, cercetat pentru tentativă de lipsire de libertate
Comentează 4

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pastorul audiat în cazul elevelor acostate se numește Constantin Angheluță și are 70 de ani. După ce a fost audiat mai multe ore, miercuri, polițiștii au schimbat încadrarea faptei din hărțuire în tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal.

Elevele l-au recunoscut pe bărbat în timpul confruntării de la Poliție, iar acesta a mărturisit, inițial, în fața polițiștilor, că a invitat o fată în mașina sa pentru a o duce acasă la el, fără a preciza cu ce scop. Ulterior, a refuzat că scrie acest lucru în declarația dată polițiștilor și a negat că ar fi încercat să le ia în mașină pe copile.

Una dintre fete a spus că bărbatul a încercat să o convingă să urce în mașina sa pentru a o duce să-i arate ”ceva frumos”.

O altă fată a relatat că a fost bruscată, trasă în mașină, dar a reușit să scape din mâinile suspectului și să fugă.

Bărbatul a fost lăsat în libertate, pe perioada cercetărilor, iar polițiștii continuă audierea mai multor martori, respectiv părinți, dascăli și elevi.

Anchetatorii analizează și alte probe, între care imagini surprinse de camerele de supraveghere ale școlii în fața căreia ar fi avut loc incidentele.

Îngrijorare printre părinți

Vă reamintim că, miercuri dimineață, două femei au mers la Poliția Arad și au depus sesizări, arătând că fetele de nouă ani, colege în aceeași clasă de la fosta școala Generală 4 ”Ioan Slavici”, ar fi fost abordate de un bărbat care le-ar fi cerut să urce în mașina sa. Coform relatărilor elevelor, bărbatul conducea un Ford Focus de culoare albastră și a fost insistent să le urce în mașină, însă fetele au fugit. Incidentele ar fi avut loc marți, în fața unității de învățământ, când copiii plecau de la cursuri.

Anterior depunerii reclamațiilor, marți seară, un caz similar fusese relatat de Facebook de un arădean – Marius Scortea -, care susține că fetița sa a ajuns acasă speriată, după ce un bărbat a încercat să o bage cu forța într-un autoturism oprit în fața școlii. Fata este colegă de clasă cu cele două eleve ale căror mare au depus sesizările.

”Am o rugăminte la cei care pot da detalii despre incidentele care s-au petrecut  la Școala Generală nr. 4, că nu numai copilul meu era să fie răpit, au fost mai multe  cazuri”, a scris arădeanul pe rețeaua de socializare, postarea sa fiind redistribuită de mii de arădeni, care au comentat îngrijorați.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite