Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce trebuie să ții cont la cumpărarea unei combine frigorifice?

Comentează 0

Atunci când cumperi electrocasnice „de cursă lungă”, cum e și cazul unei combine frigorifice, o investiție importantă, pe termen lung, e firesc să nu te pripești și să nu iei decizia de achiziție în necunoștință de cauză. Mai întâi, trebuie să decizi dacă chiar ai nevoie de o combină frigorifică sau vrei un frigider, apoi trebuie să-ți stabilești bugetul, dar mai ai și alte probleme, de ordin secundar: spațiul ocupat în bucătărie sau în hol, dar și consumul de curent electric.

Într-o perioadă în care suntem nevoiți să ne facem provizii în volume mai mari decât de obicei, e normal să luăm în calcul cumpărarea unei combine frigorifice cât mai încăpătoare.

Dacă ai stabilit deja și știi foarte clar că ai nevoie de un asemenea electrocasnic, e timpul să începi cautarea de combina frigorifica, pentru a vedea care e cea mai potrivită pentru tine și pentru nevoile tale. Înainte de a cumpăra un anumit model, însă, trebuie să ții cont de anumite aspecte:

1. Dimensiunile combinei frigorifice

Da, mărimea contează! Pentru că e important locul în care vei amplasa noul electrocasnic în casă, aproape de o priză, într-un loc suficient de mare pentru a fi ventilat corespunzător.

2. Volumul de la interior

În funcție de cât de multe alimente și alte produse ai de congelat, ai opțiuni diverse de volum și, pe cale de consecință, de mărime și consum energetic ulterior. Variantele merg de la 80 de litri până la 800 de litri.

3. Consumul de energie electrică

Ține cont că vorbim de aparate electrocasnice care trebuie ținute în mod continuu în priză, deci consumul va fi unul pe măsură. Există, însă, combine frigorifice tot mai economice din acest punct de vedere, de la clasa A+ în sus. Orientează-te spre acestea.

4. Temperatura de funcționare optimă

Recomandabil ar fi să cauți o combină frigorifică cu congelator care au un interval de temperatură între -4 și -20 de grade Celsius. În acest interval putem depozita atât băuturi, pe care nu le vrem chiar înghețate, până la alimente care au nevoie de congelare pe perioade lungi de timp.

5. Sistemul de congelare

Dacă vrei să eviți probleme și să nu pierzi vremea, orientează-te spre combine frigorifice care au sistemul NoFrost, care nu generează gheață, întrucât răcește aerul, nu alimentul, deci nu o să ai nevoie de dezghețare periodică a electrocasnicului tău.

6. Sistem antibacterian

Există modele de combine frigorifice cu ionizare activă, care are efect antibacterian, menținând curat aerul din interior, ceea ce face durata de conservare a alimentelor în stare perfectă mai lungă.

7. Prețul

În ziua de azi, există o gamă extrem de variată de combine frigorifice, cu prețuri pentru toate buzunarele. Brandurile mari, cunoscute, au ajuns să producă și electrocasnice low-cost, pentru a acapara un public cât mai divers, iar brandurile „no name” mizează pe ofertele apropiate de brandurile cunoscute, dar prețuri mai prietenoase. Așadar, indiferent care e bugetul tău, găsești destule modele de combine frigorifice la emag cu siguranță, și pentru buzunarul tău.