Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce mor „dujmanii” de grija PNL?

De ce mor „dujmanii” de grija PNL?
Comentează 2

Liberalii au făcut adevărate minuni anul acesta. Nu mă refer la faptul că au câştigat alegerile de primăvara până iarna la Arad – era previzibil. Dar au reuşit cumva (unii spun chiar fără să încerce neapărat) să „întoarcă” simpatia unor critici virulenţi ai partidului. Cei care loveau cât îi ţineau tastatura calculatorului în PNL se opintesc mai nou să salveze partidul de la un presupus suicid politic. Cum s-a ajuns aici? Oare de ce mor „dujmanii” de grija PNL?

Ipoteza este următoarea: noii salvatori voluntari ai PNL îşi imaginează un partid pe marginea prăpastiei şi vor să îl deturneze spre succes, de dragul Aradului, fireşte. Cum? Împingându-l cu de-a sila dacă altcumva nu merge pe primarul interimar Călin Bibarţ să candideze la primărie, peste voia şi decizia PNL şi peste votul exprimat de acelaşi Bibarţ cu ceva timp în urmă. Zelul e atât de mare că salvatorii l-au luat la împins vagoane pe primarul interimar când era bolnav în pat şi l-au trimis la luptă. Cică fără el PNL ar pierde Primăria. O jumătate de neadevăr, din care lipseşte „bomba” adevărată, şi anume cine ar putea câştiga alegerile? PSD, sugerează mai stins câteva voci care se sperie probabil de propriul ridicol.

Ipoteza este întrutotul falsă. PNL domină scena politică locală şi este în acest moment singurul partid care există cu adevărat în relaţia cu arădenii, care propune soluţii şi proiecte, care îşi asumă să guverneze şi să construiască, să dezvolte oraşul, cu bune şi cu rele. Adevărul este că tocmai acest succes a mutat miza jocului politic din competiţia între partide, spre o competiţie în interiorul PNL. Liberalii vor câştiga oricum, „analiştii” alarmaţi ştiu foarte bine. Şi dacă va câştiga, o mână de politicieni marginalizaţi şi ziarişti gălăgioşi vor să fie parte la câştig. Şi asta se poate întâmpla doar cu o lovitură de palat în interiorul PNL. Apelul disperat, naiv până la prosteală la o intervenţie a conducerii centrale a PNL este un exemplu amuzant de manipulare ieftină. Cum să intervină conducerea centrală să spună ce să facă unei filiale de succes, care câştigă detaşat alegerile şi demonstrează că va continua să le câştige şi la nivel local?!

Decizia PNL de a schimba generaţia în administraţia locală este fermă şi corectă. Este fermă pentru că implică majoritatea zdrobitoare a liberalilor, a celor care au muncit zi de zi în ultimii ani la succesul partidului, în ciuda previziunilor sumbre ale „specialiştilor” care au stat de-o parte şi au sperat la un eşec. Fermă pentru că s-a luat prin confruntare şi dezbatere in interior. Corectă pentru că a optat pentru un profil de candidat care răspunde aşteptărilor arădenilor, tinerilor, a celor care au dat prin vot un semnal clar direcţiei de schimbare: este tânăr, are o experienţă de succes în mediul privat, are experienţă cu reuşite în administraţia locală, este implicat şi ştie să ducă la capăt proiecte. Este unul dintre cei care au luptat cu PSD – atunci când ai lui Dragnea tăiau banii Aradului şi când „salvatorii” de azi şi de ocazie ai PNL le ţineau isonul. 

Opinteala de a băga un cal troian în curtea PNL este evidentă şi pentru un copil. Cei care consideră Aradul un „sat” mai prăpădit între Timişoara şi Oradea tind să subestimeze grosolan şi inteligenţa liberalilor. Ei vor produce, cu siguranţă, şi victime. Este vorba de cei care sunt prea naivi sau prea disperaţi să îi creadă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite