Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dăncilă, la judecata CNCD după ce i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE

CNCD(Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ) analizează declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE în ciuda faptului că stiu adevărul". Conform preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, Dăncilă a transmis deja un punct de vedere privind declaraţiile sale, neconfirmând însă şi prezenţa la audieri.

Dăncilă, la judecata CNCD după ce i-a catalogat drept
Comentează 0

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării  a precizat luni pentru Realitatea TV că punctul de vedere al premierului a fost depus deja la CNCD, iar în aceste condiţii audierea, care este programată marţi, la ora 9.30, poate avea loc şi în absenţa  premierului Dăncilă, care marţi pleacă într-o vizită la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă i-a catalogat, într-o emisiune televizată, drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Vineri, premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presă, pentru declaraţia pe care a făcut-o joi seară, iar în aceeaşi zi CNCD a anunţat că va organiza în 20 februarie audierea acesteia. CNCD preciza că în această speţă va fi citat şi moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea.

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, a criticat, într-o postare pe Facebook, afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, afirmând că postarea sa poate fi considerată o sesizare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a lua măsurile impuse de lege într-un astfel de caz. 

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, sâmbătă, la RFI, referindu-se la autosesizarea Consiliului în cazul declaraţiei Vioricăi Dăncilă, că în astfel de speţe relevantă este funcţia persoanei respective şi că nu orice cetăţean este premierul României.

Csaba Asztalos a precizat că, în toate cazurile, contează atitudinea unei persoane după săvârşirea unei posibile fapte de discriminare şi că, bineînţeles, scuzele publice şi regretul sunt luate în considerare.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite