Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să răcorim maşina, pe perioada verii, fără să consumăm combustibil

Odată cu instalarea căldurii, începe şi coşmarul şoferilor care sunt nevoiţi să petreaca o mare parte din timp în trafic. Temperaturile insuportabile, alimentate de căldura emanată de asfalt în marile oraşe, sunt cel mai cumplit lucru pentru un şofer.

Cum să răcorim maşina, pe perioada verii, fără să consumăm combustibil
Comentează 0

Există câteva metode prin care şoferii pot supravieţui calvarului creat de căldura dintr-o maşină:

Parcarea

Parcarea este foarte importantă. Este indicat să fie ales un loc de parcare cât mai ferit de soare. Dacă nu este posibil, o altă variantă ar fi găsirea unui loc în care soarele să bată spre partea din spate a maşinii. Astfel, părţile ce scapă de supraîncălzire sunt schimbătorul, volanul şi bordul. O altă variantă ar fi parasolarele pentru parbriz şi lunetă, iar geamurile din părţile laterale pot fi protejate folosind o folie solară auto.

Aerul condiţionat

"Indicat şi ideal ar fi ca, imediat după ce s-a pornit la drum, să se utilizeze funcţia auto, geamurile să fie închise sau cel mult întredeschise. Astfel, habitaclul va avea parte de o ventilaţie mai bună şi corpul va fi cu siguranţă mulţumit. Nu trebuie abuzat de folosirea acestei funcţii mai mult de câteva minute, deoarece atmosfera poate fi răcită în exces. La drum lung, este indicat să fie folosit cu alternanţă sistemul de aer condiţionat. Variaţia redusă a temperaturii din interior va reuşi ca, atunci când ieşim din maşină, corpul să nu fie atât de expus la temperaturile ridicate. Un alt avantaj este faptul că se economiseşte combustibil, deoarece compresorul climatizării solicită în plus motorul maşinii", a explicat, pentru adevarul.ro, Florin Bar, electrician auto.


Scrie un comentariu

trimite