Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum îți poți decora casa singur? Sfaturi pentru amenajarea casei

Nu întotdeauna ne permitem să apelăm la serviciile unui designer interior. Sau chiar dacă ne permitem, putem considera această investiție inutilă și fără rezultate prea mărețe. Mulți oameni optează să-și decoreze casa în propriul mod, original și necostisitor. Iar aceste persoane trebuie să cunoască anumite reguli de bază când vine vorba de tot ceea ce ține de design interior.

Cum îți poți decora casa singur? Sfaturi pentru amenajarea casei
Comentează 3

În funcție de preferințele dumneavoastră, vom oferi sfaturi cu privire la cele mai bune alegeri pe care le puteți face pentru confortul dumneavoastră și o ședere cât mai plăcută.

De asemenea, trebuie să ne orientăm și după alte obiecte din cameră, de exemmplu canapeauna. Dacă aveți o canapea cu imprimeuri, alegeși perdele în culori simpple, deoarece prea multe detalii riscă să strice imaginea încăperii, deși poate scopul ar fi altul. De asemenea, dacă aveți perdele cu motive florale, nocurne, sau de alte feluri, recomandăm să optați pentru o canapea cât mai simplă, lipsita de imprimeuri.

Le puteţi asorta cu pernele de pe canapea. Dacă perdelele sunt verzi, pernele pot avea aceeași culoare. Pe lângă acestea, puteți adăuga un alt obiect sau să alegeți imprimeul canapelei de culoarea albastră sau turcoaz.

Covorul care acoperă toată pardoseala este deja demodat, însă dacă diferite motive vă împing să vă achiziționați un astfel de articol, alegeți unul de culoare neutră, , în contrast cu pereţii, dar care să se asorteze cu mobila.

Rolul tabloului este să inspire, să dea bine, să fie admirat, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l așeași în mijlocul camerei. Așezarea sa trebuie să fie strategică, astfel încât să se armonizeze cu toate celelalte obiecte din cameră.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Mobilierul se alege în funcție de mărimea li tipul locuinței. Nu alegeţi mobilier mare, dacă locuiţi într-un apartament obişnuit de bloc. Este adevărat că într-un showroom arată într-un fel, dar odată adus acasă s-ar putea să nu vă mai placă, să ocupe spaţiu degeaba și să realizați că a fost o investiție nu foarte inteligentă.

Nu uitați că în casa dumneavoastră nu trebuie să fie ca la un carnaval, mai ales dacă optași pentru eleganță. Culorile trebuie frumos îmbinate, în raporturi cromatice, nu băgate toate laolaltă.

Pentru living

Un perete în nuanţa cerului îl puteţi asorta cu o canapea albastră şi cu un covor în nuanţe de bleu, portocaliu, galben.

Desigur, nimic nu ne împiedică să ne inspirăm din lumea reală, pentru a crea o imagine căt mai plăcută, folosind chiar un raport de culori des întălnit. De exemplu, imaginea apei şi a plajei vă poate inspira noua culoare pentru pereţii din livingul sau din sufrageria dumneavoastră: jumătate galben, jumătate albastru, la care adaugaţi aceeaşi canapea de mai sus şi acelaşi covor.

Dacă preferinţele dumneavoastră cromatice tind spre mov, atunci combinaţia ideală este: pereţii albi, parchetul într-o nuanţa de lemn natur, perdele mov.

Dacă vă place ca încperea să fie mai leheră, mai spațioasă, puteţi crea impresia de spaţiu prin aşezarea unei oglinzi deasupra canapelei şi renunţarea la mesele tradiţionale mari. Dacă vreţi şi mai mult spaţiu puteţi alege o măsuţă mică, de cafea. Că să fiţi sigur că aţi valorificat orice spaţiu la maxim puteţi alege biblioteca din gips-carton. Astfel, orice spaţiu atipic este compartimentat și găsiți, totodată, modul ideal de a vă păstra cât mai multe cărți, într-un mod cât mai ordonat, iar astfel să le găsiți cât mai ușor (gips-cartonul este recunoscut pentru faptul că este uşor şi maleabil în execuţie).

V-aţi gândit până acum la huse pentru canapea? Sunt cea mai bună soluţie în cazul în care aţi vărsat ceva pe canapea sau în cazul în care vreţi să schimbaţi rapid faţa livingului dumneavoastră. Preţurile sunt avantajoase (între 170 şi 490 de lei), iar piaţa este bogată în oferte.

La modă acum (și am putea considera deja ceva clișeic) este mobilierul negru de bucutărie. Obțineți o imagine sofisticată dacă dacă adăugați detalii în alte culori, de exemplu, auriu. O astfel de bucătărie, închisă la culoare, se însufleţeşte cu mici detalii colorate care să o lumineze: un set de căni cu motive geometrice, o olivieră colorată sau un set de tort.

În cazul în care bucătăria este în nuanțe naturale de lemn, pe jos puneți gresie sau parchet și folosiți baghete metalice pentru a face trecerea dintre cele două. În materie de electrocasnice alegeţi incorporabilele: încadrate în mobilier par mai elegante şi nu ocupă mult spaţiu.

Desigur că o mportanță crucială trebuie acordată detaliilor definitorii ale spațiului gastronomic. Alegeţi tacâmurile în aceeaşi nuanţă cu celelalte accesorii. Astfel, un set de căni în nuanţe de alb, gri sau negru dau mai multă veselie şi se potrivesc oriunde. Iar dacă preferați o bucătărie în culori, pastelată, optați pentru culoarea portocaliu. Se știe, portocaliul se potrivește ăntotdeauna în acest spațiu. Combinați-l cu detalii gri și detalii metalice și nu veți fi dezamăgiți de rezultatul final.

Băile moderne ale acestui an se caracterizează prin forme sculpturale care fură privirea. Alegeţi combinaţia negru-alb sau roşu-alb, neapărat lucios. amplasaţi-vă lavoarul la 80-85 de cm, dacă vreţi să aveţi două în baie trebuie să ştiţi că distanţă recomandată dintre ele este de 40 cm. Pentru vasul WC şi bideu înălţimea standard este de 80 cm.

Pentru dormitor

Să zicem că vreţi un dormitor vesel, atunci vă propunem roşu combinat cu alb. Mai precis, puteţi alege pereţi albi, la care adaugaţi perdele albe, draperii roşii şi lenjerie de pat tot roşie. Efectul este garantat. Formula se completează cu mobilă în culoarea naturală a lemnului.

Personalizaţi-l cu mici obiecte pe care să le puteţi schimba rapid atunci când simţiţi nevoia să redecoraţi. Pentru mai multă lumină alegeţi nuanţe pastelate de perdele, iar pentru după-amiezele de duminică în care vreţi să aţipiţi, nu uitaţi de draperii.

Toate acestea se asortează cu lenjeria patului şi cu pernele decorative.

Așadar, acum că am parcurs această miniseries de sfaturi, sperăm că vă simțiți pregătit să vă apucați de propria voastră opera de artă. Nu uitați: creativitatea nu cunoaște limite. Și întotdeuna aveți încredere în gusturile dumneavoastră.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite