Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum au încăput 11 transfugi afgani într-o mașină și ce s-a întâmplat după

Un cetăţean afgan şi şase români au fost trimişi în judecată de parchetul din Baja pentru trafic de persoane şi maltratarea celor traficați. Inculpaţii au transportat unsprezece afgani înghesuiţi în autoturisme - potrivit informaţiei primite joi de agenţia ungară de presă MTI de la Parchetul judeţului Bács-Kiskun, scrie hirado.hu.

Cum au încăput 11 transfugi afgani într-o mașină și ce s-a întâmplat după
Comentează 0

Conform acuzaţiei, bărbatul afgan, care trăieşte la Budapesta, s-a înţeles în toamna anului trecut cu unul din inculpaţii români în
vederea transportării – cu ajutorul cunoştinţelor şi rudelor acestuia din urmă – a unor imigranţi ilegali, pentru suma de 200 de euro de persoană. În zorii zilei de 4 noiembrie 2018, cetăţenii români s-au prezentat la locul de întâlnire din apropierea satului Bátmonostor cu trei autoturisme, după care au înghesuit în una din ele unsprezece afgani care au trecut frontiera în mod ilegal: unul din ei s-a aşezat lângă şofer, şase pe bancheta din spate, alţi patru în portbagaj. În cursul deplasării planificate pentru mai multe ore, pasagerii nu s-au putut mişca, având şi dificultăţi de respiraţie din cauza înghesuielii.

În drumul lor spre Budapesta, celelalte două maşini „premergătoare”, care asigurau transportul, au fost controlate de poliţie pe drumul naţional 51. Văzând acest lucru, şoferul român din a treia maşină, rămasă mai în urmă, s-a oprit şi a fugit, abandonându-i pe cei 11 pasageri afgani. El a fost prins mai târziu în oraşul Baja. Procurorii i-a acuzat pe bărbaţii aflaţi în arest de trafic de persoane, cerând Tribunalului din Baja să-i pedepsească cu închisoare efectivă şi cu expulzarea din Ungaria.

Foto: kronikaonline.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite