Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum a rămas Căprar cu Manguci în braţe şi învăţământul cu Stoenescu pe cap

Presa locală a anunţat recent că Inspectoratul Şcolar va avea un nou şef. Un mai degrabă şters consilier judeţean şi profesor de sport a fost propus (şi ni se spunea acceptat) ca nou şef al învăţământului arădean.

Cum a rămas Căprar cu Manguci în braţe şi învăţământul cu Stoenescu pe cap
Comentează 3

Acesta a fost sprijinit de deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, care încearcă de o vreme să pună mâna pe ISJ Arad. Pentru Căprar, şefia ISJ are o miză dublă. Pe de o parte, o instituţie care poate fi exploatată politic şi care poate crea o clientelă politică. Pe de altă parte, are de luat o revanşă. Căprar a mai încercat o dată să numească un inspector şef în persoana doamnei Păşcălău, un dascăl respectat la Arad, inclusiv din dorinţa de a scăpa de Anca Stoenescu. Aceasta, conducătorul de facto al ISJ Arad, este o ferventă admiratoare a senatorului Fifor. Bine plasată lângă acesta, şi-a permis să îl sfideze public pe Căprar, afront pe care taciturnul dar ranchiunosul deputat nu îl poate ierta. Tentativa lui Căprar a fost blocată în mod umilitor probabil de Fifor. Scenariul s-a repetat acum. Deşi anunţul de instalare a lui Manguci a fost făcut, Căprar a rămas cu profesorul de sport în braţe. Este plauzibil că Fifor a blocat din nou numirea, care ar fi limitat puterea protejatei sale Anca Stoenescu în ISJ. O nouă umilinţă pentru Căprar, pe care exerciţiile stridente de slugărnicie faţă de Liviu Dragnea nu îl ajută să depăşească statutul de subordonat al lui Fifor şi să fie cu adevărat preşedinte al PSD Arad.

Mai grav este că învăţământul arădean rămâne cu Anca Stoenescu pe cap, spre dezamăgirea a sute de profesori care nu prea îi înghit atitudinea agresivă şi nici activismul politic în interiorul sistemului de învăţământ. Doamna Stoenescu, spun sursele noastre, adună bani câţi poate (despre asta, cu altă ocazie) şi se remarcă prin politizarea instituţiei. Celebru este episodul în care doamna Stoenescu a abandonat Evaluarea Naţională pentru a participa la mitingul PSD de la Bucureşti. Păruiala politică pentru conducerea ISJ a lăsat un gust amar profesorilor arădeni, care ar dori o situaţie stabilă şi promovarea unor persoane capabile la conducerea instituţiei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite