Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cultura şi cvilizaţia chineză - Simpozion internaţional & Dialoguri româno-chineze

Cultura şi cvilizaţia chineză - Simpozion internaţional & Dialoguri româno-chineze
Comentează 0

Sub această titulatură se va desfăşura proiectul pe care Filiala Arad a Casei Româno - Chineze îl va derula între 25 - 27 noiembrie în municipiu.

Finanţat de către Consiliul Local Municipal prin Centrul Municipal de Cultură evenimentul cuprinde o bogată arie de abordări ale culturii chineze de ieri şi de azi, prelegeri susţinute de către intelectuali arădeni, relatări ale studenţilor Universităţii „Aurel Vlaicu”, care au fost cu burse în China, proiecţie de film despre cultura şi civilizaţia chineză, experienţele unei profesoare venite tocmai din Beijing pentru a preda limba chineză la Arad, un moment poetic susţinut de către scriitorul Ioan Maţiuţ, ale cărui poezii au fost traduse în chineză, o expunere a lui Glad Varga despre societăţile civile şi civilizaţia chineză, o confesiune a prozatorului Gheorghe Schwartz, căruia i s-a tradus un roman în limba chineză, etc.

„Este vorba despre un proiect extrem de interesant şi care este finanţat de către CLM prin Centrul Municipal de Cultură, un prilej pentru mine de a aduce mulţumiri tuturor consilierilor municipali, şi celor de dreapta şi celor de stânga şi mă bucur că au înţeles să susţină acest proiect, pentru că dialogurile româno-chineze dorim să continue”, a precizat la încheierea conferinţei de presă preşedintele filialei arădene a Casei Româno - Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Ana Maria

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite