Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şi a fost Noul An Chinezesc

Şi a fost Noul An Chinezesc
Comentează 0

Pentru a puncta sărbătorirea Noului An Chinezesc Ambasada Chinei la Bucureşti a organizat mai multe manifestaţii la care a fost învitată şi Fililala Arad a Casei Româno - Chineze.Cu această ocazie oficialii chinezi au avut aprecieri elogioase pentrru modul în care a fost organizat simpozionul cultural „Dialoguri româno-chineze”.  

„Ca o expresie a consideraţiei de care se bucură Filiala Arad a Casei Româno - Chineze, la întâlnirea celor 16 state ce va avea loc la Beijing în perioada 16 - 18 iunie, România va fi reprezentată de către un oficial al Consiliului Judeţean Arad”, a precizat preşedinta filialei arădene, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Tot dânsa a amintit că printre proiectele mai semnificative ce se vor derula în acest an, „Anul Maimuţei”, trebuie enumerată traducerea în limba chineză a unui album despre Arad şi traducerea în China a volumului „Toate acestea”, a poetului Ioan Matiuţ, volum care se va bucura de promovarea logistică a Radio China Imternaţional.

Desigur, tot în 2016 va avea loc ediţia a doua a Simpozionului „Cultură şi civilizaţie chineză-Dialoguri interculturale”.

„Este important acest interes al Chinei pentru România, pentru Arad şi aceasta denotă că eforturile filialei noastre sunt apreciate”, a constatat consilierul onorific Lajos Notaros iar celălălt consilier onorific, Ioan Matiuţ, a punctat şi el în încheierea conferinţei de presă: „M-a surprins plăcut traducerea cărţii mele în limba chineză şi consider că poezia mea rezonează cu spiritul chinezesc”.

Ana Maria

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare