Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu cât a fost amendat un individ care s-a apucat să deseneze şi să scrie pe o vitrină şi pe câteva maşini parcate pe Revoluţiei

Poliţia Locală a prins un individ care noaptea trecută s-a apucat să deseneze şi să scrie pe o vitrină de pe Bulevardul Revoluţiei şi pe câteva maşini parcate în zonă.

Cu cât a fost amendat un individ care s-a apucat să deseneze şi să scrie pe o vitrină şi pe câteva maşini parcate pe Revoluţiei
Comentează 0

„În data de 07.06.2023, în jurul orei 02:49, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, au aplicat o amendă în cuantum de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, în urma unei sesizări transmise de către un cetățean, prin apelarea Dispeceratului Poliției Locale, la numărul gratuit 0257/939, echipajul din teren l-a surprins pe C.C.T., în vârstă de 51 de ani, domiciliat în altă localitate din județ, în timp ce desena cu un marker negru pe vitrina unei instituții de pe Bulevardul Revoluției și pe autovehiculele parcate în zonă. Menționăm că individul a mai fost sancționat în ziua anterioară pentru consum de alcool pe domeniul public, în apropierea zonei „de lucru”, pe care, probabil, tot pe fondul consumului de alcool, s-a gândit ulterior să o degradeze.

Pentru imprimarea, fără drept, în loc public, de înscrieri și desene pe clădire și mașini, cu încălcarea art. 2, pct. 14 din actul normativ mai sus menționat, agenții constatatori au aplicat amenda prevăzută de lege, respectiv au dispus totodată sancțiunea complementară a obligării bărbatului de a proceda la înlăturarea înscrierilor și desenelor, cu redarea stării inițiale a pereților și bunurilor afectate.

Aducem la cunoștința persoanelor “creative”,  care planifică săvârșirea unor fapte similare celor menționate, că pe lângă amenda usturătoare, sancțiunea complementară a refacerii bunurilor deteriorate se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie, iar în situația neîndeplinirii acestei obligații, autoritatea administrației publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârșit contravenția poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acțiune în regres împotriva contravenientului”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite